Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Bolognai spaghetti

Kezdő/haladó

Ha van előre elkészített Nomato szószod, akkor egész gyorsan elkészíthető étel ebédre vagy vacsorára. Amennyiben nincs otthon megfelelő tészta hozzá, akár cukkiniből is készülhet a spaghetti a lent leírt módon.

HOZZÁVALÓK

– 500 g darált hús

Nomato szósz

– zöldfűszerek: oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring

– 1 teáskanál almaecet

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 fehérhagyma

– só, glicin / méz

Print

Elkészítés

1.) A fehér hagymát, a fokhagymát zsíron üvegesre pirítom, hozzáadom a darált húst.

2.) Mielőtt teljesen átsül a hús felöntöm a nomato szósszal, és fűszerezem ízlés szerint, nagyjából mindenből egy teáskanállal.

3.) Adok hozzá egy evőkanál almaecetet és egy kis glicint, hogy a paradicsom savasságát és édességét még jobban utánozzam.

4.) Egyet forralok az egészen és kész is.

Gluténmentes spaghetti tésztával (rizstészta, kukoricaliszt nélkül) vagy cukkini spaghettivel tálalom.  

Cukkinispaghetti recepthez kattints ide!

LEgkedveltebb receptek

Házi majonéz

A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!

Ugrás a recepthez

Fehércsokis zabtorta

Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Cukkinis fasírozott

Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert  könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.

Tovább olvasom »
Sajttorta

Sajttorta

Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!

Tovább olvasom »