Bolognai spaghetti
Rengetegszer készítettem már és annyira el tudom találni a fűszerezését, hogy még idegenek sem veszik észre, hogy ez nem paradicsomszószos bolognai.
A tortaalap nem csak bio, de alapanyagai ellenőrzött ökológiai és biodinamikus (demeter) mezőgazdaságból (82%) származnak és nem tartalmaznak mást, mint: gluténmentes zabliszt, nyers nádcukor, kukorica keményítő, rizskeményítő, kősó, vanília.
A többi összetevőt az Aldiban vásároltam: kókuszjoghurt, kecskesajt. Azért ezt a kecskesajtot választottam, amit a videóban látsz, mert ez volt az egyetlen adalékmentes natúr kecskesajt. Helyettesítheted vegán mascarpone-val is, de azt kevésbé ajánlom a sok adalékanyag miatt.
1.) A alaphoz a lisztkeveréket összekeverem 70 g vajjal.
2.) A zablisztes keveréket egy sütőpapírral kibélelt formába nyomkodom. Meg lehet sütni, de nem muszáj az alapot. Ha megsütöd ropogósabb lesz.
3.) A krémhez a kókuszjoghurtot és a kecskesajtot elkeverem és hozzáadom a dobozban található keményítő keveréket. Ettől lesz a krém sűrű és vágható hűtés után!
4.) A krémet a zablisztes, ropogós alapon eloszlatom.
5.) A tetejére egy tetszés szerinti gyümölcslével felfőzöm a harmadik zacskóban található zselésítőt. Vigyázz! Kevergesd folyamatosan különben csomós lesz!
6.) Ha besűrűsödött a gyümölcslé a krém tetején eloszlatom.
7.) Hűtőbe teszem és minimum 2 órát hűtöm mielőtt felvágnám.
Rengetegszer készítettem már és annyira el tudom találni a fűszerezését, hogy még idegenek sem veszik észre, hogy ez nem paradicsomszószos bolognai.
Univerzális recept, amely sokféleképpen készíthető. To go ételnek is tökéletes, mert hidegen és melegen is fogyasztható.
A kínai konyha ízeit kénytelenek vagyunk mellőzni, mert sem a szója szósz, sem a nátrium-glutamát nem javasolt hisztaminérzékenyként. Ebben az ételben mégis nagyon jól visszaköszön a keleti ízvilág, annak ellenére, hogy egyetlen magas hisztaminos összetevőt sem használtam.
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!
Reggeliként és nassolnivalóként is fogyaszthatod ezt a chia pudingot. Variálhatod gyümölcsökkel, de készíthetsz hozzá a recept alapján tejmentes karamella öntetet is.
Frissítő, savanykás almaleves forró nyári napokra. Jól kihűtve fogyasztandó!
Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!