Leírás
Bauckhof bio sajttorta alap gluténmentes
A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 120g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. Egy doboz tartalma egy torta készítéséhez elegendő.
A sajttorta elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel.
Összetevők: gluténmentes zabliszt**, nyers nádcukor**, kukorica keményítő*, rizskeményítő*, kősó, vanília*
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból
** biodinamikus demeter mezőgazdaságól (82%)
Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket/csonthéjasokat, szezámot és szóját.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: | 1593 kJ / 376 kcal |
Zsír: | 2,4 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,4 g |
Szénhidrát: | 83 g |
amelyből cukrok: | 40 g |
Rost: | 2,7 g |
Fehérje: | 4,6 g |
Só: | < 0,04 mg |
Hozzávalók: alaphoz: 70g puha vaj, Krémhez: 600ml tejszín, 500g sovány túró, tetejére a gyümölcszseléhez: 400ml gyümölcslé
Vegán verzió: alaphoz 70g puha margarin, Krémhez: 300g vegán friss sajt (mascarpone), 400g vegán joghurt, tetejére a gyümölcszseléhez: 400ml gyümölcslé
Opcionális: gyümölcsök a tetejére
Ilyen egyszerűen készül:
Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöket jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcszseléhez.
A vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra.
Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni.
A krémhez tegye a folyékony tejszínt, krémsajtot, és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcs-tükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát.
Elkészítés vegán módra: a sütemény-tésztához szüksége lesz 70g lágyabb margarinra, a krémhez 300g vegán krémsajtra, 400g vegán joghurtra, a gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan egy doboz/konzerv mandarinra vagy őszibarackra. Használja a vegán krémsajtot és a joghurtot, majd adja hozzá a krém-alap keveréket. Ezután folytassa a fent leírt módon. Tipp: hogy a süteményszeleteket könnyen szétválaszthassuk, időnként mártsuk forró vízbe a kést.
Terméket ellenőrizte: DE-ÖKO-007
Alapanyagok származási helye: EU/nem-EU-mezőgazdaság
Értékelések
There are no reviews yet