Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Bauckhof bio sajttorta alap gluténmentes

A sajttorta készíthető vegán verzióban is, teljesen tejmentesen! A tortalap gluténmentes zabból készült.

Összetevők: gluténmentes zabliszt**, nyers nádcukor**, kukorica keményítő*, rizskeményítő*, kősó, vanília*  
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból  
** biodinamikus demeter mezőgazdaságól (82%) 

Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket/csonthéjasokat, szezámot és szóját.   

2.890 Ft

11 készleten

Bauckhof bio sajttorta alap gluténmentes

Leírás

Bauckhof bio sajttorta alap gluténmentes

A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 120g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. Egy doboz tartalma egy torta készítéséhez elegendő.

A sajttorta elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel. 

Összetevők: gluténmentes zabliszt**, nyers nádcukor**, kukorica keményítő*, rizskeményítő*, kősó, vanília*  
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból  
** biodinamikus demeter mezőgazdaságól (82%) 

Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket/csonthéjasokat, szezámot és szóját.   

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia:  1593 kJ / 376 kcal
Zsír:  2,4 g
amelyből telített zsírsavak: 0,4 g 
Szénhidrát:  83 g
amelyből cukrok: 40 g
Rost: 2,7 g
Fehérje:  4,6 g
Só:  < 0,04 mg

 

Hozzávalók: alaphoz: 70g puha vaj, Krémhez: 600ml tejszín, 500g sovány túró, tetejére a gyümölcszseléhez: 400ml gyümölcslé 

Vegán verzió: alaphoz 70g puha margarin, Krémhez: 300g vegán friss sajt (mascarpone), 400g vegán joghurt, tetejére a gyümölcszseléhez: 400ml gyümölcslé 

Opcionális: gyümölcsök a tetejére 

Ilyen egyszerűen készül: 

Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöket jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcszseléhez.  

A vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra.  

Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni.  

A krémhez tegye a folyékony tejszínt, krémsajtot, és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcs-tükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát. 

Elkészítés vegán módra: a sütemény-tésztához szüksége lesz 70g lágyabb margarinra, a krémhez 300g vegán krémsajtra, 400g vegán joghurtra, a gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan egy doboz/konzerv mandarinra vagy őszibarackra. Használja a vegán krémsajtot és a joghurtot, majd adja hozzá a krém-alap keveréket. Ezután folytassa a fent leírt módon. Tipp: hogy a süteményszeleteket könnyen szétválaszthassuk, időnként mártsuk forró vízbe a kést. 

Terméket ellenőrizte: DE-ÖKO-007

Alapanyagok származási helye: EU/nem-EU-mezőgazdaság 

További információk

Tömeg 0,4 kg

Értékelések

There are no reviews yet

Értékelés hozzáadása
Currently, we are not accepting new reviews

Termékeinket GLS-el vagy MPL-el szállítjuk hozzád.  A kiszállítás ideje 2-6 munkanap. 

  • Házhozszállítás (GLS): 1990,-
  • Automatába (GLS vagy MPL): 1390,-
  • Utánvétkezelés díja: 490,- 

 

Ingyenes szállítás: 

  • Csomagautomatába 25.000 Ft felett
  • Házhozszállítás 40.000 Ft felett