Legyen a te konyhád is hisztaminbarát!

Nincs ötleted, hogy már megint mi legyen az ebéd? Nekünk van vagy 200…

Itt végleg leszámolsz:

A hisztamin diéta bonyolult

de nem neked!

01

Beletanulni a hisztamin diétába egyáltalán nem egyszerű. Sok-sok rosszullét előzi meg azt, hogy kitapasztalod mit ehetsz és mi az, ami kriptonitként hat rád. 

De azért van egy jó hírem, van bőven olyan élelmiszer, ami nagy átlagban szuperül működik még a legszigorúbb hisztaminszegény étrendben is. Csak néha kell egy kicsit trükközni velük és ezt itt megtanulod!

02

Ezen az oldalon nem fogsz azzal szembesülni, hogy a receptek 70%-a nem hisztaminszegény!

Az elmúlt években rengeteg receptet gyűjtöttem össze, annak ellenére, hogy még manapság is alapjában véve hisztaminszegényen étkezem. Az olyan hisztaminbombákat kerülöm most is, mint a tonhalkonzerv, parmezán sajt, vörösbor vagy paradicsomszósz.

03

Itt vége a félelemkeltésnek!

Ebben a receptgyűjteményben megmutatom neked, hogy az interneten keringő szorongáskeltő hisztamin diétáról szóló cikkek fele egyáltalán nem igaz, és tudományosan sem alátámasztott. 

Van pár élelmiszer ugyan amiről le kell mondanunk, de van megszámlálhatatlanul sok természetes alapanyag, amit mi is bátran fogyaszthatunk!  

A hisztamin diéta az első lépések egyike a gyógyulás felé!

nem akarsz időt vesztegetni?

Hisztaminbarát konyha pillanatok alatt

Receptek kezdőknek és haladóknak

A recepteket kategorizáltuk neked, hogy lásd kezdőknek, középhaladóknak vagy inkább haladóknak ajánlott-e a recept! Így könnyen kiválaszthatod a neked leginkább megfelelő szintet.

Heti ötletadó menütervek

Készítettünk ötletadó heti menüterveket szintén szintekre osztva, annak megfelelően, hogy hol tartasz a diétában, alkalmazhatod őket. Egy percet sem kell azon gondolkoznod, hogy mit főzz!

Termékajánlók és partnerek

A receptek tele vannak linkekkel és termékajánlókkal adalékanyagmentes, bio alapanyagokhoz. Ezzel is időt spórolunk neked, hogy ne kelljen a címkéket bogarásznod!

A receptek nem tartalmaznak

Tojásfehérjét

A receptekben egyáltalán nem használok tojásfehérjét, egy-egy receptben azonban a tojássárgáját találhatsz, bár elhagyható.

glutént

Minden recept teljesen gluténmentes. Nem kell helyettesítened egyetlen receptben sem, kizárólag mentes gabonákat fogyasztok!

Tejterméket

Én vajat, tejszínt és néha kecskesajtot szoktam használni, de mindegyik helyettesíthető vagy elhagyható a receptekből!

Hisztamint

A receptek nagy része hisztaminszegény és kezdőknek is alkalmazható. A haladó receptek sem tartalmaznak nagy mennyiségben hisztamint!

A haladóknak szánt receptek is mentesek a klasszikus magas hisztamintartalmú ételektől, mint paradicsomszósz, padlizsán, citrusfélék, fermentált savanyúságok, füstölt húsáruk, halkonzervek. 

A haladó receptek segítenek abban, hogy egy kiegyensúlyozott étrendet alakíts ki, amiben már némi hisztaminos étel is helyet kap, de az igazi hisztaminbombák továbbra sem részei!

A recepteket 3 kategóriára osztottuk 

Az alacsony hisztamintartalmú étrend kezdeti szakaszában fontos a szigorú, hibátlan diéta, hogy minél gyorsabban jól legyél. 

A kezdeti szakaszt követi egy lassú visszavezetéses fázis, ahol egyre nagyobb mennyiségű hisztamint fogyasztasz, lehetőleg mihamarabb. Érdemes azonban nem elkapkodni, hogy a tünetek továbbra is elmaradjanak! 

Ebben segítenek a kategórizált receptjeink!

kezdő

Az ételek hisztamintartalmával kapcsolatban a svájci táblázatot vesszük alapul, bár ahol elavult és hamis információt tartalmaz egy kis tudományos körutazásra viszünk.

A kezdő receptek 0-ás kódú ételeket tartalmaznak, minimális mennyiségű 1-es összetevőkkel. 

Kiválóan alkalmasak arra, hogy a hisztaminszint mihamarabb lecsökkenjen.

középhaladó

A középhaladó receptek átmeneti időszakra javasolt ételek. Arra az időre, amikor még fontos a hisztaminszegény étkezés, de már elkezdhetsz próbálkozni kitapasztalni, hogy hol vannak a határaid.

Ezek olyan receptek, amelyek már tartalmaznak nagyobb mennyiségben 1-es, kisebb részt 2-es összetevőket, mondjuk fűszerként!

haladó

A haladó receptek is elsősorban azoknak a hisztaminintoleránsoknak hasznosak, aki a betegségüket ugyan tünetmentesen tudják tartani, de mindig odafigyelést igényel az étkezésük és az életmódjuk!

Ezek a receptek segítségedre lesznek egy hosszú távon is fenntartható diéta, és egészséges életmód kialakításában. 

A receptek tartalmaznak 2-es összetevőket, 3-masokat kis mennyiségben inkább csak fűszerek szintjén.

Kezdd el még ma!

egyszerűsítsd a hétköznapjaid

Havi előfizetés

3490 Ft

Előfizetés 6 hónapra

14690,-

A receptek nem minősülnek terápiás ajánlásnak. A weboldalon leírt információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az alapos orvosi vizsgálatot. Az ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért az oldal fenntartója nem vállal felelősséget. Tartósan fennálló vagy akut tünetek esetében is kérlek keresd fel kezelőorvosodat! Az oldalon található javaslatok alkalmazása nem helyettesíti a szakorvosi és a dietetikusi konzultációt! 

Kérdések & válaszok

A vásárlás után perceken belül kapsz egy visszaigazoló e-mailt, amivel be tudsz lépni! Ezután azonnal hozzáférsz az összes recepthez, menütervhez!

Nem, kizárólag kártyával tudsz fizetni a Stripe rendszerén keresztül. 

A Hisztaminhack tagság mellé ingyenes a receptekhez való hozzáférés. Nem kell külön előfizetned!

Addig férsz hozzá a weboldalhoz, amíg fizeted a tagsági díjat. Ha úgy döntesz kilépsz a rendszer automatikusan törli a belépési adataidat és nem tudsz bejelentkezni.

Technikai segítséget (nem tudsz belépni, nem jelenik meg a recept stb.) a hello@hisztaminmentes.hu e-mail címen kérhetsz!

Itt az oldalon nem tudsz a betegségeddel kapcsolatosan kérdezni, kizárólag a receptek böngészésére van lehetőséged! 

Ha további diétával, hisztaminintoleranciával kapcsolatos kérdéseid vannak, akkor a Hisztaminhack program során tudsz kapcsolatba lépni velünk és segítséget kérni. További információt itt találsz: Hisztaminhack

Semmi extra gépre nincs szükséged! Nem kell Termomix, Airfryer vagy bármilyen drága konyhai robotgép. Még növényi tejitalkészítő sem! Én sem használok ilyeneket!

Egy egyszerű turmixgép, vagy botmixer bőven elegendő, hogy elkészítsd a recepteket!

Először nézd meg a spam mappádban, előfordul, hogy ott landol a visszaigazoló e-mail. 

Ha ott sem találod, írj nekünk a hello@hisztaminmentes.hu e-mail címre. Az ügyfélszolgálatunkon Evelin hétköznaponként 9-17 óra között segítségedre lesz!

Ha letelt a Hisztaminkalauz mellé kapott ajándék előfizetésed, akkor itt az oldalon tudsz előfizetni, vagy egyből csatlakozol a Hisztaminhackhez további segítségért, és, akkor ajándékba kapod továbbra is.

A fiókod menüpontban egyszerűen lemondhatod az előfizetésed, még e-mailt sem kell írnod nekünk. 

Az automatizált rendszer a kényelmedet szolgálja.

Minden hónap ugyanazon napján történik a levonás automatizáltan.

Ha több hónapra fizettél elő, akkor 6 hónappal később, a hónap ugyanazon napján történik a levonás. Neked csak azt kell figyelned, hogyha már nem akarsz tag lenni, mond le a fiókodban az előfizetést, és a következő terhelés már nem történik meg. 

Ha elszalasztod a lemondást a havi díjat nem fizetjük vissza. Ha lemondod az előfizetést a soron következő fordulónaptól szűnik meg a hozzáférésed és nem történik további terhelés.

A vásárlást követő 5 napon belül jelezd felénk a hello@hisztaminmentes.hu e-mail címen, hogy meggondoltad magad. Indoklás nélkül 5 napon belül visszafizetjük az előfizetés árát!

A hisztamin diéta nem egyoldalú

Csak mi tesszük azzá! Időhiány, információ deficit, leterheltség, lustaság, rossz prioritások. Ezeknek búcsút kell mondanod! 

Kérdésed van? Írj nekünk a hello@hisztaminmentes.hu címre!