Rólunk

A hisztaminmentes.hu weboldal ötlete hasonlóképp született meg, mint a hisztamin.info annak idején…
Nem létezik Magyarországon webáruház, amely válogatottan hisztaminszegény termékek forgalmazásával foglalkozna, és mi ezen szerettünk volna változtatni. 

Hisztaminszegény termékek webáruháza

Ismerős, amikor órákon keresztül összetevőket bújsz egy webáruházban, hogy hátha szembejön egy olyan müzliszelet, amit elvihetsz magaddal a következő egy napos kirándulásra? 

Manapság rengeteg webáruház működik, szinte nincs olyan termék, amit ne tudnánk házhoz rendelni. A saját bőrömön tapasztalom azonban nap mint nap, hogy ha jó minőségű, bio élelmiszereket szeretnék beszerezni, akkor vagy külföldön kell megvásárolnom, vagy több boltban kell összevadásznom.

Hisztaminintolerancia esetén még bonyolultabb a helyzet, mert az ökológia termékek közül sem fogyasztható minden. Sok termék tartalmaz felesleges adalékanyagokat, állományjavítókat, színezéket, nem kívánatos tartósítószereket, citromsavat, amelyek hisztaminérzékenység esetén rosszul tolerálhatóak. Legtöbb esetben nem az élelmiszer természetes formája okozza a panaszokat, hanem a növényvédőszerek maradványai, és az ételekhez adott adalékanyagok. A hisztaminmentes.hu webáruházban szeretnénk összegyűjteni azokat az alacsony hisztamintartalmú termékeket, amelyek kimagasló minőségűek, ökológiai mezőgazdaságból származnak és a lehető legkevesebb adalékanyagot tartalmazzák – vagy akár adalékanyag-mentesek – mindemellett jól tolerálhatónak bizonyultak. Igyekszünk a termékpalettát az igények szerint folyamatosan bővíteni.

Miért hisztaminmentes.hu?

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy hisztaminmentes élelmiszer nem sok létezik. A névválasztást az egyszerű megjegyezhetőséggel indokolnánk, és nem a szakértelmünk hiányából ered. A hisztaminózist (hisztaminintoleranciát) jól ismerjük, magunk is átéltük már az árnyoldalait, emiatt pontosan tudjuk, hogy milyen fontos a tápláló és kimagasló minőségű élelmiszerek fogyasztása. 

Miért válaszd a Hisztaminmentes webáruházat?

Mert a termékek 90%-át úgy értékesítjük, hogy magunk is használjuk vagy már használtuk a mindennapokban. A Hisztaminmentes webáruházban gondosan összeválogatott alapanyagokat találsz, amelyek legnagyobb része hisztaminszegény, ha azonban nagyobb mennyiségű hisztamint tartalmaz egy termék vagy olyan összetevőt, amely hisztamininolerancia esetén problémát okozhat,  akkor feltüntetjük, hogy könnyebben tudj választani. Szeretnénk neked időt spórolni, hogy több maradjon az ínycsiklandozóbbnál ínycsiklandozóbb fogások elkészítésére. 😉 Az allergéneket a gyártótól bekérve jelenítjük meg a termékoldalon, különös figyelmet fordítva rá, mert mi tudjuk, hogy ez mennyire fontos lehet számodra.

Jelölések

Természetesen minden igyekezetünk ellenére előfordulhatnak hibák a leírásokban és a jelölésekben. Ezt sajnos nem tudjuk kizárni, de szívvel-lélekkel csináljuk, amit csinálunk és bízunk benne, hogy ilyen ritkán fordul elő. 

Nem BIO

Jelöljük, ha tudomásunk van róla, hogy egy termék NEM bio. A webshopban található áru 90%-a organikus termesztésből származik, emiatt egyszerűbb jelölést alkalmaznunk a nem bio árucikkek esetén.

Nem gluténmentes

Megkülönböztetjük, ha egy termék akár nyomokban is, de tartalmazhat glutént vagy tejfehérjét.

Nem hisztaminszegény

 Jelölést alkalmazunk azoknál a cikkeknél is, amelyek NEM hisztaminszegények. Ha egy élelmiszer nem csak a hisztaminos táblázat 0-ás, vagy 1-es alapanyagait tartalmazza egy csinos kis ikonnal jelölni fogjuk. 

Szeretnél többet tudni a hisztaminérzékenységről?

5% Kedvezmény
Majdnem…
500 Ft kupon
Nem sikerült
Ingyenes szállítás
Pörgess újra!
10% Kedvezmény
20% Kedvezmény
Próbálj szerencsét!

Pörgess egyet, hogy kedvezményes áron szerezhesd be a kedvenc hisztaminszegény termékeidet!

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.