Márkáink

Organikus gazdálkodásból származó termékek

Forgalmazott márkáink

Bio Berta

Bio zöldség-, gyümölcs-, és fűszertermesztéssel, feldolgozással foglalkozó magyar vállalkozás. Lekvárok, szárított fűszerek és fűszerkeverékek, ketchup, mustár szerepel kínálatukban.

A BERTA Bt.-t 1990-ben (később Bio-Drog-Berta Kft.) szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére került létrehozásra a Berta család által. A Bio Berta cég méltán nevezhető a hazai bio termelés egyik úttörőjének, akik a kezdetektől végigkísérték és munkájukkal segítették a hazai bio termelés kialakulását.

Bertáék a cég története során ragaszkodtak eredeti célkitűzésükhöz, a zöldség-, fűszer- és gyümölcsfélék vegyszermentes termesztéséhez. Vállalkozásukat emberléptékű méretben fejlesztették, 1995-re egy 57 család tulajdonát képező, 80 ha-t meghaladó földterületet magában foglaló termelési vállalkozást valósítottak meg. Az öntözhető parcellákon 24 növényfaj hozamát takarítják be és dolgozzák fel a legigényesebb európai elvárásokat is kielégítő minőségben. Ennek biztosítéka az 1995-ben zöldmezős beruházással készült és folyamatosan bővülő saját feldolgozóüzemük.

BiOrganik

A cég 2001-ben született azzal a céllal, hogy a vegán, egészség- és környezettudatos életmód iránt érdeklődők, valamint az élelmiszerintoleranciával vagy –allergiával rendelkezők igényeit kiszolgálja. Így lettek Magyarország első vegán elköteleződésű élelmiszer kereskedelmi cége. Az alapítók is vegán életmódot követnek, termékeiket maguk is fogyasztják, használják. Elkötelezett hívei a tisztán növényi alapú táplálkozásnak, ezért egyik termékük sem tartalmaz semmilyen állati összetevőt, tejet, tojást és nem kapcsolódnak hozzájuk állatkísérletek. 

Vegánként tudják, milyen fontos a minőség, a hitelesség és az, hogy az élelmiszer megbízható forrásból származzon. IFS Food szerint tanúsított élelmiszer-biztonsági rendszert működtetnek, mellyel biztosítják termékeik állandó minőségét a beérkezéstől egészen a kiszállításig. Az alapanyagok beszerzési forrásainak kiválasztásánál kiemelten figyelnek az állandó megbízhatóság mellett a termékek tisztaságára is, azaz az allergének és a keresztszennyeződések kizárására. 

Virágoskút

Országunk legnagyobb biogazdasága. A virágoskúti farm kínálatában a hús mellett zöldségfélék és tejtermékek szerepelnek. Az általuk előállított alapanyagok saját üzemeikben kerülnek feldolgozásra. A termékeik egytől egyig mesterséges színezékektől, tartósítószerektől mentesek, a bio előírásoknak megfelelnek. Virágoskút márkanévvel ellátva bio élelmiszerekként forgalmazzuk őket. A nyersanyagok nagy része saját gazdaságukból származik, a többit pedig más biotermelőktől és kereskedőktől szerezzük be.

 

Rábcakapi Biokertészet

1993-ban alapítotott mezőgazdasági vállalkozás: ökológiai gabona- és zöldségtermesztéssel, valamint 2003-óta almatermesztéssel is foglalkoznak. A gazdaság mára egy 250 hektáros (30 hektár zöldségféle, 220 hektár gabona) ökológiai mintagazdasággá nőtte ki magát, miközben a megtermelt növények palettája folyamatosan bővült az évek folyamán. A szorgalmas munkának és az elnyert pályázatoknak köszönhetően a korszerű követelményeknek megfelelő gépparkot és hűtőházrendszert tudtak kialakítani, valamint rendelkeznek egy köves őrlésű malommal és pelyhesítővel is, mely főként a saját gabonaféléik feldolgozására szolgál.

Sonnentor

A SONNENTOR-nál szilárdan hisznek abban, hogy a gyönyörű és hosszú élet legjobb receptjei a természetben találhatók. Ezért dolgoznak, és ebből élnek. Úgy gondolják, hogy a biogazdálkodás az egyetlen alternatíva a monokultúra és a túltermelés következményeire. A körforgás, a mindig visszatérő, folyamatosan megújuló élet az alapelvük. Csakúgy, mint az élni és élni hagyni, a kölcsönös elismerés és megbecsülés elengedhetetlen a hosszú távú együttműködéshez. Mindennek egyensúlyban kell lennie ahhoz, hogy az öröm növekedjen. Érdemes ellátogatni ausztriába a birtokukra, ahol szálláslehetőséget is kínálnak. Lélegzetelállító a környezet. 

Rapunzel

Az egészséges bioélelmiszerek iránti elkötelezettség jelzi azt az utat, melyet a Rapunzel Naturkost alapítói, Joseph Wilhelm és Jennifer Vermeulen bejárt az egykori natúr termékeket forgalmazó bolttól egy világméretű vállalat létrehozásáig. A Rapunzel cég a biotermelés úttörője, 40 éves fennállása óta töretlen fejlődést mutat és példamutató tevékenységével nagymértékben hozzájárul Földünk természeti értékeinek megtartásához, a fenntartható gazdálkodáshoz.

Jelentős szerepet vállal a génmódosított növények termesztése ellen irányuló nemzetközi mozgalomban. A „fair” kereskedelem megvalósításának is egyik úttörője, saját, önálló logója a „Hand in Hand” logó, a fehér és fekete emberek kézfogása a barátság, az összetartozás és az egymásrautaltság jelképe.

Alce Nero

Az Alce Nero márka a biogazdálkodásból származó biotermékek széles választékát kínálja. Olaszországban több, mint 1000 gazdát, valamint Közép- és Dél-Amerikában több, mint 10.000 kis családi biogazdálkodót és –feldolgozót tömörítenek, akik 1978 óta dolgoznak azon, hogy ízletes termékeket állítsanak elő. A gazdálkodási gyakorlat eredményei mellett tiszteletben tartják a földet és annak termékenységét. 

Bauckhof

A Bauckhof márka több mint 50 éve képviseli a finom és könnyen elkészíthető bio és demeter minősítésű termékeket. A bauckhofi malmokban hagyományos malomipari eljárásokkal gyártják kimagasló minőségű termékeit. Családi és munkavállalói vezetésű cégük termékpalettája ma a kiváló minőségű lisztekből, sütemény- és kenyérkeverékekből, zabkásákból és müzlikből áll. A több, mint 140 termékből állú palettájuk többsége gluténmentes, búzamentes és vegán.

A Bauckhofnál a mai napig meg vannak győződve arról, hogy a biodinamikus mezőgazdaság a legegészségesebb alternatíva az emberek, az állatok és a természet számára. Bio-úttörőként szeretnék inspirálni a világot bio- és demeter-termékeikkel, és ezáltal a lehető legtöbb termőföldet biztosítani az egészséges mezőgazdaság számára.

5% Kedvezmény
Majdnem…
500 Ft kupon
Nem sikerült
Ingyenes szállítás
Pörgess újra!
10% Kedvezmény
20% Kedvezmény
Próbálj szerencsét!

Pörgess egyet, hogy kedvezményes áron szerezhesd be a kedvenc hisztaminszegény termékeidet!

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.