Házi majonéz

középhaladó

A házi majonézt elkészítheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!

Hozzávalók:

– 2 db tojássárgája (ha extra érzékeny vagy a tojásfehérjére, a tojást óvatosan le is moshatod, ahogy a videóban látod)

– 3 dl magas olajsavas napraforgóolaj

– 1 tk. mustár (pl. Alnatura)

– 1 tk. só

– 2 tk. cukor vagy bármilyen édesítő, ami neked megfelel

– 1 tk. almaecet vagy verjus (citromlé helyettesítésére)

Elkészítés

1.)  A tojást és az olajat is szobahőmérsékletűre melegítem. Ez segít, hogy az olajat a tojás könnyebben felvegye és biztosan sikerüljön a majonéz. 
2.) A tojásokat a teáskanál mustárral alaposan elkeverem, felhabosítom. 

3.) Elkezdem az olajat vékony sugárban, lassan adagolni a tojáshoz miközben folyamatosan a habverővel keverem. Ha teszel egy konyharuhát a tál alá nem fog elforogni. 

4.) Addig keverem amíg a tojás az összes olajat fel nem veszi. 

5.) Ízesítem sóval, cukorral és egy kevés verjusvel.