Heiduk-Szabó Csilla avatar

Házi majonéz

Hozzávalók:

  • 2 db tojássárgája (ha extra érzékeny vagy a tojásfehérjére, a tojást óvatosan le is moshatod, ahogy a videóban látod)
  • 3 dl magas olajsavas napraforgóolaj
  • 1 tk. mustár (pl. Alnatura)
  • 1 tk. só
  • 2 tk. cukor vagy bármilyen édesítő, ami neked megfelel
  • 1 tk. almaecet vagy verjus (citromlé helyettesítésére)
  • Byodo bio magas olajsavas napraforgóolaj 0,75L
    3 890 Ft
  • HUM hofer bio verjus 0,75l
    3 690 Ft
  • Nature Cookta himalája só fehér 1 kg
    790 Ft
  • Sonnentor bio fehérbors egész 35g
    1 590 Ft

Elkészítés

1.)  A tojást és az olajat is szobahőmérsékletűre melegítem. Ez segít, hogy az olajat a tojás könnyebben felvegye és biztosan sikerüljön a majonéz. 

2.) A tojásokat a teáskanál mustárral alaposan elkeverem, felhabosítom. 

3.) Elkezdem az olajat vékony sugárban, lassan adagolni a tojáshoz miközben folyamatosan a habverővel keverem. Ha teszel egy konyharuhát a tál alá nem fog elforogni. 

4.) Addig keverem amíg a tojás az összes olajat fel nem veszi. 

5.) Ízesítem sóval, cukorral és egy kevés verjusvel. 

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Byodo bio magas olajsavas napraforgóolaj 0,75L
    3 890 Ft
  • HUM hofer bio verjus 0,75l
    3 690 Ft
  • Nature Cookta himalája só fehér 1 kg
    790 Ft
  • Sonnentor bio fehérbors egész 35g
    1 590 Ft