kezdőknek
Hozzávalók
Piskóta tésztához:
- Bauckhof gyümölcsös piskóta lisztkeverék
- 300g bio almapüré (használhatsz más gyümölcspürét is, de számolj az ízével!)
- 80 ml olaj (magas olajsavas napraforgó vagy kókuszzsír)
- egy evőkanál liszt és egy kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez, lisztezéshez.
Karobos mázhoz:
- 2 evőkanál karob por (Rapunzel bio karobpor)
- 40 g zsiradék (kókuszzsír, vagy ha nem muszáj vegán, tejmentesnek lennie, akkor vaj)
- 3 evőkanál méz (lehet porcukor is, vagy egyéb édesítő
Beleforgatáshoz:
- bio kókuszreszelék (figyelj, hogy mindenképp kénezetlen legyen a kókuszreszelék)
https://youtube.com/watch?v=Mme7qFECexE%3Fsi%3DtHLx2HEHxALAyfNR
Elkészítés
1.) A piskótatészta hozzávalóit a 2 tasak lisztkeveréket, 300g alampürét és a 80 ml olajat egy tálban csomómentesre keverjük.
2.) Egy négyzet alakú tepsit (20×30 cm) kizsírozunk, lisztezünk (riszliszt, zabliszt), hogy a piskóta ne ragadjon bele.
3.) Előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 25-30 perc alatt készre sütjük.
4.) Elkészítjük a karobos masszát: egy kisebb lábosban 40g zsiradékot, 3 evőkanál mézzel és 2 evőkanál karobbal felmelegítünk. Egy kicsit hagyd kihűlni, nehogy megégesd magad vele.
5.) Az elkészült piskótát felszeleteljük és a szeleteket a karobos öntetbe forgatjuk.
6.) Ezután egy másik tálban kókuszreszelékbe forgatjuk.