Utolsó csomagfeladási nap karácsony előtt dec. 19. További információkért kattints ide!

Vegán kókuszkocka

Vegán kókuszkocka

kezdőknek

Ez a vegán kókuszkocka egy karácsonyi klasszikus, hisztaminszegényen elkészítve.

Hozzávalók

Piskóta tésztához:

 

Karobos mázhoz:

  • 2 evőkanál karob por (Rapunzel bio karobpor)
  • 40 g zsiradék (kókuszzsír, vagy ha nem muszáj vegán, tejmentesnek lennie, akkor vaj)
  • 3 evőkanál méz (lehet porcukor is, vagy egyéb édesítő

 

Beleforgatáshoz:

  • bio kókuszreszelék (figyelj, hogy mindenképp kénezetlen legyen a kókuszreszelék)
Vegán kókuszkocka

Elkészítés

1.)  A piskótatészta hozzávalóit a 2 tasak lisztkeveréket, 300g alampürét és a 80 ml olajat egy tálban csomómentesre keverjük.

2.) Egy négyzet alakú tepsit (20×30 cm) kizsírozunk, lisztezünk (riszliszt, zabliszt), hogy a piskóta ne ragadjon bele. 

3.) Előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 25-30 perc alatt készre sütjük.

4.) Elkészítjük a karobos masszát: egy kisebb lábosban 40g  zsiradékot, 3 evőkanál mézzel és 2 evőkanál karobbal felmelegítünk. Egy kicsit hagyd kihűlni, nehogy megégesd magad vele.

5.) Az elkészült piskótát felszeleteljük és a szeleteket a karobos öntetbe forgatjuk.

6.) Ezután egy másik tálban kókuszreszelékbe forgatjuk.