Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Hisztaminmentes webáruház

A Hisztaminmentes webáruház célja az, hogy könnyebbé tegye a mindennapjaid és ne kelljen állandóan azon törni a fejed, hogy mit egyél.

Hisztaminmentes webáruház

A Hisztaminmentes webáruház célja az, hogy könnyebbé tegye a mindennapjaid és ne kelljen állandóan azon törni a fejed, hogy mit egyél.

Küldetésünk

Ismerős, amikor órákon keresztül összetevőket bújsz, hogy hátha szembejön egy olyan müzliszelet, amit elvihetsz magaddal a következő egy napos kirándulásra?

Évekig vásároltam így!

Órákat töltöttem a címkék böngészésével és már jónak számított, ha egy-egy terméket találtam. 

A Hisztaminmentes webáruházban szeretnénk összegyűjteni azokat az alacsony hisztamintartalmú termékeket, amelyek jó minőségűek, ökológiai mezőgazdaságból származnak és a lehető legkevesebb adalékanyagot tartalmazzák – vagy akár adalékanyag-mentesek – mindemellett jól tolerálhatónak bizonyultak.

Szeretném, ha a vásárlással járó időt és frusztrációt megspórolhatnád a Hisztaminmentes webáruházban!

Hisztaminmentes?

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy hisztaminmentes élelmiszer nem sok létezik, viszont hisztaminszegény bőségesen akad.

A nevet az egyszerű megjegyezhetőség miatt választottuk, és nem a szakértelmünk hiányából ered.

Miért válaszd a Hisztaminmentes webáruházat?

Nálunk biztonságban érezheted magad. A Hisztaminmentes webáruházban gondosan összeválogatott alapanyagokat találsz, amelyek legnagyobb része hisztaminszegény és egy szigorúbb diétában is fogyasztható.

Ha azonban nagyobb mennyiségű hisztamint tartalmaz egy termék vagy olyan összetevőt, amely hisztamininolerancia esetén problémát okozhat,  akkor feltüntetjük, hogy könnyebben tudj választani. 

Sok termék tartalmaz felesleges adalékanyagokat, állományjavítókat, színezéket, nem kívánatos tartósítószereket, citromsavat, amelyek hisztaminérzékenység esetén rosszul tolerálhatóak. Ezeket a termékeket a webshopban teljesen mellőzzük!

Mi nem azért ajánlunk egy terméket, mert el kell adnunk, hanem csak akkor kerülhet be egy termék a kínálatba, ha megfelel a hisztamin intolerancia szabályainak és nyugodt szívvel tudjuk ajánlani!

Heiduk-Szabó Csilla

Csilla vagyok a hisztamin.info oldal írója, természetgyógyász és epigenetikai tanácsadó.

2012 óta tudom, hogy hisztaminérzékeny vagyok, ha nem figyelek oda magamra, ezért tapasztaltam már minden hátrányát a hisztamin intoleranciának, és a vele járó kihívásoknak.

A hisztaminos életmód alapjait nem csak tanítom, hanem nap mint nap magam is alkalmazom.

10 +

év tapasztalat

600 +

fő vett már részt online programunkon 

10.000 +

fős közösség a Social Media plattformokon

Ezeket az ételeket mindig fogyaszthatom?

Bármikor, de ne csak ezekből álljon az étkezésed!

A Hisztaminmentes webáruházban elsősorban „megúszós” és hisztaminszempontból biztonságos, de mégis isteni finom nassolnivalókat találsz.

A jó minőségű fehérjeforrások, zöldségek és gyümölcsök a legfontosabb elemei az egészséges életmódnak és javaslom, hogy ezek képezzék az étkezéseid legnagyobb százalékát.

A webáruházban elsősorban olyan ételeket találsz, amelyek azért valamennyire kompromisszumosak a szememben. Például nem ajánlom, hogy minden nap tésztát egyél, de még mielőtt vásárolnál valahol egy rossz minőségű, nem bio kukoricatésztát a mi kínálatunkban találhatóak sokkal-sokkal jobbak ennél. 

Ugyanezt az elvet alkalmaztam a lisztkeverékek, nassolnivalók és úti csemegék kiválasztásánál is. 

A mindennapokban törekedj a természetes élelmiszerek fogyasztására. Ide tartoznak azok a dolgok, amiknek nincs csomagolása és összetevőlistája…

Ha pedig egy kis változatosságra vágysz a Hisztaminmentes.hu webáruházban megtalálod a legmegfelelőbb hisztaminszegény alternatívát!

Jelölések

Hisztaminszegény

Ezzel a jellel különböztetjük meg azokat az élelmiszereket, amelyek hisztaminintolerancia esetén is jól tolerálhatóak.

Nem hisztaminszegény

Ezt a jelet használjuk azoknál a cikkeknél, amelyek NEM teljesen hisztaminszegények és inkább csak haladóknak javasolt.

Természetesen minden igyekezetünk ellenére előfordulhatnak hibák a leírásokban és a jelölésekben. Ezt sajnos nem tudjuk kizárni, de szívvel-lélekkel csináljuk, amit csinálunk és bízunk benne, hogy ilyen ritkán fordul elő. 

Szeretnél többet tudni a hisztaminérzékenységről?