Hisztaminmentes webáruház

A Hisztaminmentes webáruház célja az, hogy könnyebbé tegye a mindennapjaid és ne kelljen állandóan azon törni a fejed, hogy mit egyél.

Az általunk kínált élelmiszerekkel és receptekkel újra egészséges lehetsz, mindemelett rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg, amit eddig termékcímkék böngészésével és újabb ételek felkutatásával töltöttél.

Hisztaminmentes webáruház

A Hisztaminmentes webáruház célja az, hogy könnyebbé tegye a mindennapjaid és ne kelljen állandóan azon törni a fejed, hogy mit egyél. Az általunk kínált élelmiszerekkel és receptekkel újra egészséges lehetsz, mindemelett rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg, amit eddig termékcímkék böngészésével és újabb ételek felkutatásával töltöttél.

Hisztaminszegény termékek webáruháza

Heiduk-Szabó Csilla vagyok a hisztamin.info oldal írója, természetgyógyász és epigenetikai tanácsadó. Magam is hisztaminérzékeny vagyok, ha nem figyelek oda magamra, ezért magam is tapasztaltam már minden hátrányát ennek a fajta életmódnak és a kihívásoknak, amivel sokak szembesülnek a mindennapokban.

Ismerős, amikor órákon keresztül összetevőket bújsz egy webáruházban, hogy hátha szembejön egy olyan müzliszelet, amit elvihetsz magaddal a következő egy napos kirándulásra? 

Manapság rengeteg webáruház működik, szinte nincs olyan termék, amit ne tudnánk házhoz rendelni. A saját bőrömön tapasztalom azonban nap mint nap, hogy ha jó minőségű, bio élelmiszereket szeretnék beszerezni, akkor vagy külföldön kell megvásárolnom vagy több különböző boltban kell összevadásznom.

Hisztaminintolerancia esetén még bonyolultabb a helyzet, mert az organikus termékek közül sem fogyasztható minden. Sok termék tartalmaz felesleges adalékanyagokat, állományjavítókat, színezéket, nem kívánatos tartósítószereket, citromsavat, amelyek hisztaminérzékenység esetén rosszul tolerálhatóak. Legtöbb esetben nem az élelmiszer természetes formája okozza a panaszokat, hanem a növényvédőszerek maradványai, és az ételekhez adott adalékanyagok.

 

A Hisztaminmentes webáruházban szeretnénk összegyűjteni azokat az alacsony hisztamintartalmú termékeket, amelyek kimagasló minőségűek, ökológiai mezőgazdaságból származnak és a lehető legkevesebb adalékanyagot tartalmazzák – vagy akár adalékanyag-mentesek – mindemellett jól tolerálhatónak bizonyultak. Igyekszünk a termékpalettát az igények szerint folyamatosan bővíteni.

Miért adtuk hisztaminmentes.hu nevet?

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy hisztaminmentes élelmiszer nem sok létezik. A névválasztást az egyszerű megjegyezhetőséggel indokoljuk, és nem a szakértelmünk hiányából ered. A hisztaminózist (hisztaminintoleranciát) jól ismerjük, magunk is átéltük már az árnyoldalait, emiatt pontosan tudjuk, hogy milyen fontos a tápláló és kimagasló minőségű élelmiszerek fogyasztása. 

Miért válaszd a Hisztaminmentes webáruházat?

Mert a termékek 90%-át úgy értékesítjük, hogy magunk is használjuk vagy már használtuk a mindennapokban. A Hisztaminmentes webáruházban gondosan összeválogatott alapanyagokat találsz, amelyek legnagyobb része hisztaminszegény, ha azonban nagyobb mennyiségű hisztamint tartalmaz egy termék vagy olyan összetevőt, amely hisztamininolerancia esetén problémát okozhat,  akkor feltüntetjük, hogy könnyebben tudj választani. Szeretnénk neked időt spórolni, hogy több maradjon az ínycsiklandozóbbnál ínycsiklandozóbb fogások elkészítésére. 😉 

Jelölések

Természetesen minden igyekezetünk ellenére előfordulhatnak hibák a leírásokban és a jelölésekben. Ezt sajnos nem tudjuk kizárni, de szívvel-lélekkel csináljuk, amit csinálunk és bízunk benne, hogy ilyen ritkán fordul elő. 

Nem BIO

Jelöljük, ha tudomásunk van róla, hogy egy termék NEM bio. A webshopban található áru 90%-a organikus termesztésből származik, emiatt egyszerűbb jelölést alkalmaznunk a nem bio árucikkek esetén.

Hisztaminszegény

Egy ilyen jellel megkülönböztetjük azokat az élelmiszereket, amelyek hisztaminintolerancia esetén is jól tolerálhatónak bizonyulnak.

Nem hisztaminszegény

 Jelölést alkalmazunk azoknál a cikkeknél is, amelyek NEM hisztaminszegények. Ha egy élelmiszer nem csak a hisztaminos táblázat 0-ás, vagy 1-es alapanyagait tartalmazza egy ilyen csinos kis ikonnal jelöljük. 

Ezeket az ételeket mindig fogyaszthatom?

Nem! Vannak olyan termékek a webáruházban, amit ugyan gyakran fogyaszthatsz, de ne csak ezekből álljon az étkezésed. A Hisztaminmentes webáruházban elsősorban „megúszós” és hisztaminszempontból biztonságos, de mégis isteni finom nassolnivalókat találsz.

A jó minőségű fehérjeforrások, zöldségek és gyümölcsök a legfontosabb elemei az egészséges életmódnak és javaslom, hogy ezek képezzék az étkezéseid legnagyobb százalékát.

A webáruházban elsősorban olyan termékeket kínálunk, amit nem tudsz megvenni a sarki zöldségesnél, vagy akár egy nagyobb multinál sem, ami a közeledben van. Ezek olyan ételek, amelyek azért valamennyire kompromisszumosak a szememben, mert nyilvánvaló, hogy nem ajánlom, hogy minden nap tésztát egyél, de még mielőtt vásárolnál valahol egy rossz minőségű, nem bio kukoricatésztát a mi kínálatunkban találhatóak sokkal-sokkal jobbak ennél. 

Ugyanezt az elvet alkalmaztam a lisztkeverékek, nassolnivalók és úti csemegék kiválasztásánál is. 

A mindennapokban törekedj a természetes élelmiszerek fogyasztására. Ide tartoznak azok a dolgok, amiknek nincs csomagolása és összetevőlistája…

Ha pedig egy kis nyalánkságra vágysz nálunk megtalálod a legmegfelelőbb hisztaminszegény alternatívát!

Szeretnél többet tudni a hisztaminérzékenységről?

Hasznos információkért kövess minket az Instán is!