Póréhagyma krémleves
A póréhagyma a jól tolerálható hagymafélék közé tartozik hisztaminózis esetén. Ennek ellenére ezt a receptet inkább haladóknak ajánlom!
Tipp: Ha tejmentes fehér csokoládét használsz a recept lehet teljesen tejszármazék mentes és vegán is.
Az alaphoz a zabpelyhet aprítóban porrá őröljük, nem kell teljesen lisztté! Összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal, majd egy kerek 20 cm-es sütőformába lapogatjuk és 30 percre hűlni hagyjuk.
A krémhez a fehércsokoládét, vajat, agar-agart és a kókusztejszínt összemelegítjük vízgőz felett, majd a zabpelyhes alap tetejére öntjük. Hideg helyre tesszük és alaposan kihűtjük.
A tetejére ízlés szerinti gyümölcsöt felfőzünk egy kiskanál agar-agarral, és ha már a torta alaposan megdermedt, ráöntjük és fogyasztásig hideg helyre tesszük.
A póréhagyma a jól tolerálható hagymafélék közé tartozik hisztaminózis esetén. Ennek ellenére ezt a receptet inkább haladóknak ajánlom!
Frissítő, savanykás almaleves forró nyári napokra. Jól kihűtve fogyasztandó!
A mák és az egyéb magvak is hisztaminszegények, azonban a hosszú tárolás miatt keletkezhetnek bennük biogén aminok, amelyek egy részét szintén a DAO bontja. Ha avasnak érzed a mákot, semmiképp ne használd!
A gombák nagy része tartalmaz valamennyi hisztamint és egyéb biogén aminokat is, emiatt rossz hírük van a hisztaminérzékenyek között.
Ezt az igazán különleges fogást tálalhatjuk rizzsel, hercegnőburgonyával, vagy tepsis burgonyával. Ünnepi fogásként is megállja a helyét.
Mexikói jellegű, kicsit chilis babra hajazó ízvilágú húsos ragu. Beletölthető wrapbe, pitába, de tökéletesen passzol rizs vagy quinoa mellé is.
A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!
Gluténmentes, hisztaminszegény, vegán köles túróval töltött kosárkák. Kezdő diétába is beilleszthető.
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.