Fehércsokis zabtorta

Haladó

Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!

Tipp: Ha tejmentes fehér csokoládét használsz a recept lehet teljesen tejszármazék mentes és vegán is. 

Hozzávalók

– 200 g zabpehely

– 120 g vaj

– 30 g porcukor

Krémhez:

300 g fehér csokoládé

– 30 g vaj vagy ghee

– 5 g agar-agar vagy zselatin

400 ml kókusztejszín

Tetejére: felfőzött gyümölcs tetszés szerint.

Nyomtatás

Elkészítés

Az alaphoz a zabpelyhet aprítóban porrá őröljük, nem kell teljesen lisztté! Összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal, majd egy kerek 20 cm-es sütőformába lapogatjuk és 30 percre hűlni hagyjuk.

A krémhez a fehércsokoládét, vajat, agar-agart és a kókusztejszínt összemelegítjük vízgőz felett, majd a zabpelyhes alap tetejére öntjük. Hideg helyre tesszük és alaposan kihűtjük.

A tetejére ízlés szerinti gyümölcsöt felfőzünk egy kiskanál agar-agarral, és ha már a torta alaposan megdermedt, ráöntjük és fogyasztásig hideg helyre tesszük.

Hisztaminhack

Tanuld meg velünk lépésről-lépésre, hogy miként lehetsz tünetmentes és hogyan alakítsd ki az új életmódodat.

LEgkedveltebb receptek

Mákos tészta

A mák és az egyéb magvak is hisztaminszegények, azonban a hosszú tárolás miatt keletkezhetnek bennük biogén aminok, amelyek egy részét szintén a DAO bontja. Ha avasnak érzed a mákot, semmiképp ne használd!

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Mexikói ragu

Mexikói jellegű, kicsit chilis babra hajazó ízvilágú húsos ragu. Beletölthető wrapbe, pitába, de tökéletesen passzol rizs vagy quinoa mellé is.

Tovább olvasom »

Gesztenyepüré

A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!

Tovább olvasom »