Zabpalacsinta

Kezdő

A jó hírem az, hogy még a hagyományos palacsintánál is könnyebben elválik a sütő falától, így könnyű vele dolgozni. Röpködhetnek a levegőben a palacsinták.

HOZZÁVALÓK

200 g zabliszt

2 dl növényi tej (nálam kókusz)

– 3 dl víz

– 1 csipet só

– egy mokkás kanál ceylon fahéj 

kókuszzsír

 

Töltelékhez: 

– 50 g darált mák

– 1 evőkanál méz

– 2 kisebb alma reszelve

– 1 dl növényi tej (ugyanaz, mint feljebb)

Print

Elkészítés

1.) A zablisztet, vizet, kókusztejet, 1 evőkanál kókuszolajat és egy csipet sót turmixgépbe adagolok és alaposan összeturmixolom. Ha a kókuszzsír és a kókusztej szilárd lenne, akkor egy fél percre mikróban felmelegítem. 

2.) Tapadásmentes serpenyőt kikenem vékonyan kókuszolajjal, hogy egészen biztosan ne tapadjon le a tészta. Serpenyőből használd a csoportban ajánlott márkákat, semmiképp se teflont!

3.) A palacsintákat oldalanként pár percet sütöm, majd egy tányérra teszem kihűlni. A tészta forrón törékeny, de ahogy lehűlt megpuhul és könnyen tekerhetővé válik.

4.) Előfordulhat, hogy sütés közben szükséged lesz további folyadékra a tésztához, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta. Ez a tészta vastagabb, mint a hagyományos, de túl vastagra se süsd őket.

5.) A darált mákot, 1 dl kókusztejet, egy evőkanál mézzel és a reszelt almával egy kisebb lábosban felteszem főni és addig forralom, amíg a folyadék el nem párolog teljesen. Adhatsz hozzá bio mazsolát is!

A zabpalacsintát lekvárral vagy bármilyen friss gyümölccsel is tálalhatod.

LEgkedveltebb receptek

Rizssaláta

A kihűtött rizsnek ugyanolyan előnyei vannak, mint a hideg krumplisalátának. Rezisztens keményítővé válva táplálja a jótékony bélflórát és az vércukorra nézve sincs olyan erőteljes befolyása, mint a friss rizsnek.

Ugrás a recepthez

Gesztenyepüré

A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!

Ugrás a recepthez

Bundáskenyér

Kezdőként készítheted csak tojássárgájával vagy, ha te eszel fürjtojást természetesen azzal is.

Haladóként használhatsz egész tyúktojást.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Zöldfűszeres csirkerolád

Rohanós hétköznapok alkalmával is gyorsan előkészíthető, és már csak sütni kell. Bármilyen körettel tálalható, amit szívesen fogyasztasz. Én általában salátát készítek mellé.

Tovább olvasom »

Morzsatorta

Hála égnek kevésbé rajongok a csokoládé ízű desszertekért, emiatt nem élem meg túl nagy csapásnak, hogy nem ehetek csokitortát, viszont a gyümölcsös, könnyed tortákat néha nagyon hiányolom.

Tovább olvasom »