Gesztenyekrém
Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.
A jó hírem az, hogy még a hagyományos palacsintánál is könnyebben elválik a sütő falától, így könnyű vele dolgozni. Röpködhetnek a levegőben a palacsinták.
– 200 g zabliszt
– 2 dl növényi tej (nálam DM bio kókusz tej)
– 3 dl víz
– 1 csipet só
– egy mokkás kanál ceylon fahéj
– kókuszzsír (nálam DM bio extra szűz kókuszzsír)
– 50 g darált mák
– 1 evőkanál méz
– 2 kisebb alma reszelve
– 1 dl növényi tej (ugyanaz, mint feljebb)
1.) A zablisztet, vizet, kókusztejet, 1 evőkanál kókuszolajat és egy csipet sót turmixgépbe adagolok és alaposan összeturmixolom. Ha a kókuszzsír és a kókusztej szilárd lenne, akkor egy fél percre mikróban felmelegítem.
2.) Tapadásmentes serpenyőt kikenem vékonyan kókuszolajjal, hogy egészen biztosan ne tapadjon le a tészta. Serpenyőből használd a csoportban ajánlott márkákat, semmiképp se teflont!
3.) A palacsintákat oldalanként pár percet sütöm, majd egy tányérra teszem kihűlni. A tészta forrón törékeny, de ahogy lehűlt megpuhul és könnyen tekerhetővé válik.
4.) Előfordulhat, hogy sütés közben szükséged lesz további folyadékra a tésztához, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta. Ez a tészta vastagabb, mint a hagyományos, de túl vastagra se süsd őket.
5.) A darált mákot, 1 dl kókusztejet, egy evőkanál mézzel és a reszelt almával egy kisebb lábosban felteszem főni és addig forralom, amíg a folyadék el nem párolog teljesen. Adhatsz hozzá bio mazsolát is!
A zabpalacsintát lekvárral vagy bármilyen friss gyümölccsel is tálalhatod.
Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Ez volt az egyik túlélő receptem, amikor a hisztamin diétát elkezdtem. Kevés összetevőt tartalmaz és villámgyorsan elkészíthető.
Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!
Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!
Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.