Rántott halszelet
A halakban jóval gyorsabban keletkezik hisztamin, mint a húsokban emiatt elővigyázatosabbnak kell lennünk velük. Ennek ellenére javaslom a halak fogyasztását, de különösen körültekintőnek kell lenni velük.
– 4 db kacsacomb
– só
– fehérbors
1.) A kacsacombokat megtisztítom a maradék tolltól ha van rajta.
2.) Alaposan bedörzsölöm sóval, és kevés fehérborsot őrölök rá. A borsot elhagyhatod vagy helyettesítheted borsikafűvel.
3.) A combokat a bőrével lefelé helyezem egy kizsírozott tepsibe. Ha így sütöd meg jobban kisül a zsírja (legalábbis azt mondják) és ropogósabb lesz a bőre.
4.) Egy pici vizet öntök alá és lefedem. Nem használok alufóliát hús sütéshez, ezért van olyan tepsibe teszem, aminek van teteje, vagy az Ikea szilikon fedőjét használom.
4.) Bőrrel lefelé sütöm nagyjából egy órát 180-185 fokon, légkeveréssel.
5.) Ezután leveszem a fedőt, megfordítom a combokat és grill fokozaton addig pirítom míg ropogós nem lesz a bőre.
Tálalhatod édesburgonyapürével, párolt káposztával vagy klasszikus burgonyával. Jó passzolnak hozzá gyümölcsös öntetek, mint füge, meggymártás vagy ribizli lekvár.
A halakban jóval gyorsabban keletkezik hisztamin, mint a húsokban emiatt elővigyázatosabbnak kell lennünk velük. Ennek ellenére javaslom a halak fogyasztását, de különösen körültekintőnek kell lenni velük.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.
Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!
Reggeliként és nassolnivalóként is fogyaszthatod ezt a chia pudingot. Variálhatod gyümölcsökkel, de készíthetsz hozzá a recept alapján tejmentes karamella öntetet is.
Könnyen variálható recept, készítheted sós vagy édes töltelékkel is. Légy kreatív és kísérletezz többféle töltelékkel is!