Májkrém
A májnak, ha friss szerencsére alacsony a hisztamintartalma, mielőtt bárki megijedne a fogyasztásától. Készülhet csirke-, kacsa- vagy liba májból is akár.
– 4 db kacsacomb
– só
– fehérbors
1.) A kacsacombokat megtisztítom a maradék tolltól ha van rajta.
2.) Alaposan bedörzsölöm sóval, és kevés fehérborsot őrölök rá. A borsot elhagyhatod vagy helyettesítheted borsikafűvel.
3.) A combokat a bőrével lefelé helyezem egy kizsírozott tepsibe. Ha így sütöd meg jobban kisül a zsírja (legalábbis azt mondják) és ropogósabb lesz a bőre.
4.) Egy pici vizet öntök alá és lefedem. Nem használok alufóliát hús sütéshez, ezért van olyan tepsibe teszem, aminek van teteje, vagy az Ikea szilikon fedőjét használom.
4.) Bőrrel lefelé sütöm nagyjából egy órát 180-185 fokon, légkeveréssel.
5.) Ezután leveszem a fedőt, megfordítom a combokat és grill fokozaton addig pirítom míg ropogós nem lesz a bőre.
Tálalhatod édesburgonyapürével, párolt káposztával vagy klasszikus burgonyával. Jó passzolnak hozzá gyümölcsös öntetek, mint füge, meggymártás vagy ribizli lekvár.
A májnak, ha friss szerencsére alacsony a hisztamintartalma, mielőtt bárki megijedne a fogyasztásától. Készülhet csirke-, kacsa- vagy liba májból is akár.
Ideális recept kezdőknek, mert kevés összetevőt tartalmaz és kimondottan hisztaminszegény zöldségekből készül.
Elkészítheted tejmentes verzióban sajt nélkül is, sőt próbáltam már tojás nélkül és úgy is egyben marad, bár kétségkívül a tojássárgája sokat javít a tápanyagsűrűségén.
Könnyen variálható recept az alapján, hogy mit tolerálsz jól. A bowl akkor is jó ötlet, ha sok maradék zöldség van a hűtőben, mert bármit bele lehet tenni.
Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.
Könnyű, nagyon gyorsan elkészülő étel és az édeskömény nagyon jól tolerálható zöldségféle. Ajánlom kipróbálásra, lehet ez lesz az új kedvenc főételed.
Tojás nélkül is szaftos, kezdő diétába is beilleszthető gluténmentes piskóta villámgyorsan. Tortalapnak is készítheted.
Gyerekkorom nagy kedvence a gyümölcstorta, de sajnos a tojásallergiám miatt jó ideig nem élvezhettem. Most viszont végre találtam egy legalább annyira finom piskóta alternatívát, mint a klasszikus tojással, liszttel készült eredeti recept.
Reggeliként és nassolnivalóként is fogyaszthatod ezt a chia pudingot. Variálhatod gyümölcsökkel, de készíthetsz hozzá a recept alapján tejmentes karamella öntetet is.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.