Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Fehércsokis Panna cotta

Kezdő

Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!

✨ Tipp: A citromhéjat helyettesítheted pár csepp citrom illóolajjal is. A citromhéj esetén jó tolerálhatóságról számolnak be az érintettek, feltételezhetően a citrom leve okoz hisztaminfelszabadulást és nem a héja.

Én ennél a panna cottánál most a kókusztejhez is adtam fehércsokoládét, egy pár kockát az íze kedvéért. Isteni lett!

Hozzávalók

– 6 dl tejszín / kókusztejszín (ezt a kókusztejszínt ajánlom, mert krémes és nem válik szét)

– 1 evőkanál zselatinpor vagy agar-agar vagy 6 db zselatin lap

– negyedannyi édesítő vagy méz vagy kókuszvirág cukor (ízlés szerint)

– 1 vanília kikapart belseje (vanília helyett tehetsz bele tonkát is)

– 1 citrom héja (opcionális)

– 50 g fehér csokoládé tortabevonó

Print

Elkészítés

1.) A tejszínt a vanília kikapart belsejével, az ízlés szerint megválasztott édesítővel és a citromhéjjal (opcionális) felforraljuk.

2.) 1 dl tejszínt kihagyunk és elkeverjük benne a zselatint.

3.) Ha a tejszín felforrt hozzáadjuk a zselatinos tejszínünket is, és alaposan elkeverjük a forró tejszínben.

4.) Mágvárjuk amíg mégegyszer felforr egy pillanatra és elkészültünk.

5.) Kis poharakba töltjük és alaposan kihűtjük.

6.) A tetejére fehércsokoládé tortabevonót olvasztunk vízgőz felett és a megdermedt panna cották tetején egyenletesen elosztjuk.

7.) Fogyasztásig hideg helyre helyezzük .

Hisztaminhack

Tanuld meg velünk lépésről-lépésre, hogy miként lehetsz tünetmentes és hogyan alakítsd ki az új életmódodat.

LEgkedveltebb receptek

Tojáskrém

A tojás rendkívül gazdag kolin forrás, amelyre nagy szükségünk van a szerveztünk számos funkciójának fenntartásában.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Lasagne

KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.

Tovább olvasom »