Grillezett csirkenyárs
KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.
✨ Tipp: A citromhéjat helyettesítheted pár csepp citrom illóolajjal is. A citromhéj esetén jó tolerálhatóságról számolnak be az érintettek, feltételezhetően a citrom leve okoz hisztaminfelszabadulást és nem a héja.
Én ennél a panna cottánál most a kókusztejhez is adtam fehércsokoládét, egy pár kockát az íze kedvéért. Isteni lett!
– 6 dl tejszín / kókusztejszín (ezt a kókusztejszínt ajánlom, mert krémes és nem válik szét)
– 1 evőkanál zselatinpor vagy agar-agar vagy 6 db zselatin lap
– negyedannyi édesítő vagy méz vagy kókuszvirág cukor (ízlés szerint)
– 1 vanília kikapart belseje (vanília helyett tehetsz bele tonkát is)
– 1 citrom héja (opcionális)
– 50 g fehér csokoládé tortabevonó
1.) A tejszínt a vanília kikapart belsejével, az ízlés szerint megválasztott édesítővel és a citromhéjjal (opcionális) felforraljuk.
2.) 1 dl tejszínt kihagyunk és elkeverjük benne a zselatint.
3.) Ha a tejszín felforrt hozzáadjuk a zselatinos tejszínünket is, és alaposan elkeverjük a forró tejszínben.
4.) Mágvárjuk amíg mégegyszer felforr egy pillanatra és elkészültünk.
5.) Kis poharakba töltjük és alaposan kihűtjük.
6.) A tetejére fehércsokoládé tortabevonót olvasztunk vízgőz felett és a megdermedt panna cották tetején egyenletesen elosztjuk.
7.) Fogyasztásig hideg helyre helyezzük .
KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.
Frissítő, savanykás almaleves forró nyári napokra. Jól kihűtve fogyasztandó!
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.
Rengetegszer készítettem már és annyira el tudom találni a fűszerezését, hogy még idegenek sem veszik észre, hogy ez nem paradicsomszószos bolognai.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
Könnyen variálható recept, készítheted sós vagy édes töltelékkel is. Légy kreatív és kísérletezz többféle töltelékkel is!
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!