Fehércsokis Panna cotta
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
Munka mellett és, ha gyorsan kell valami szuper megoldás, csak előre kell tervezni és egyszerre nagyobb adagot készíteni!
– DARÁLTHÚS (ELSŐ IDŐBEN CSIRKE A LEGJOBB, haladóként mehet a sertés is)
– CUKKINI
– FEHÉRHAGYMA
– TOJÁSSÁRGÁJA
– SÓ, BORS, PETREZSELYEM, KÖMÉNY
OPCIONÁLIS: ÉDES-NEMES PAPRIKAPOR, FOKHAGYMA, SNIDLING, GOMBA, MÁJ
1.) Lereszelem a cukkinit és besózom, hogy levet eresszen.
2.) Ledarálom a frissen vásárolt húst, hozzáadom a lecsepegtetett, kinyomkodott cukkinit, a kockákra vágott hagymát, a fűszereket, a tojássárgáját, gombát vagy esetleg a friss májat.
3.) Alaposan összegyúrom, formázom és mangalicazsíron kisütöm. Mindig többet készítek és tálcán lefagyasztom, ha átfagyott, akkor elteszem egy üvegedénybe a fagyasztóba.
Ha gyors ebéd kell könnyen bevethető a fagyasztóból.
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
A halakban jóval gyorsabban keletkezik hisztamin, mint a húsokban emiatt elővigyázatosabbnak kell lennünk velük. Ennek ellenére javaslom a halak fogyasztását, de különösen körültekintőnek kell lenni velük.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
Ez volt az egyik túlélő receptem, amikor a hisztamin diétát elkezdtem. Kevés összetevőt tartalmaz és villámgyorsan elkészíthető.
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
Könnyen variálható recept, készítheted sós vagy édes töltelékkel is. Légy kreatív és kísérletezz többféle töltelékkel is!
Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.