Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Rántott halszelet

Kezdő

A halakban jóval gyorsabban keletkezik hisztamin, mint a húsokban emiatt elővigyázatosabbnak kell lennünk velük. Ennek ellenére javaslom a halak fogyasztását, de különösen körültekintőnek kell lenni velük.

✨ Tipp: Halat sosem melegítek fel. Frissen kisütve fogyasztom, de soha nem melegítem fel még most sem, hogy egyébként fogyasztok magasabb hisztaminos ételeket is. Nem vásárolok halat „frissen” jégről a nagy áruházakban! Kizárólag fagyasztott halat veszek, mert ezeket általában már a hajókon feldolgozzák és egyből le is fagyasztják! 

Ajánlott halfélék: a tőkehal, hekk, pisztráng, hering, ponty.

Nem ajánlott: a lazac (a friss lazac erősen vitatott), a makréla, a tonhal és a tartás körülményei miatt a tilápia és a pangasius sem. 

HOZZÁVALÓK

– fagyasztott alaszkai tőkehalfilé

– rizsliszt

– só, bors, paprikapor

Print

Elkészítés

1.) A fagyasztott halszeleteket meleg vízzel leöblítem, de nem olvasztom fel.

2.) Így beleforgatom a paprikás, sós rizslisztbe és forró zsiradékon kisütöm.

Figyelek arra, hogy elegendő időt süssem mindkét oldalát azért, hogy a közepe is mindenképp alaposan átsüljön.

Hideg burgonyasalátával fogyasztom.

Hisztaminhack

Tanuld meg velünk lépésről-lépésre, hogy miként lehetsz tünetmentes és hogyan alakítsd ki az új életmódodat.

LEgkedveltebb receptek

Karamellás chia puding

Reggeliként és nassolnivalóként is fogyaszthatod ezt a chia pudingot. Variálhatod gyümölcsökkel, de készíthetsz hozzá a recept alapján tejmentes karamella öntetet is.

Ugrás a recepthez
Sajttorta

Sajttorta

Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Gesztenyekrém

Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.

Tovább olvasom »