Gesztenyekrém

Kezdő

Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.

Fagyasztott gesztenyemasszát tudsz venni bármelyik üzletben. Natúr, ízesítetlen formában a Tescoban és az Aldiban is szoktam látni. Ehhez a recepthez nincs szükség olyan gesztenyére, ami már elő van ízesítve gesztenyepüréhez, de persze olyat is használhatsz, ha jól tolerálod!

Hozzávalók

– 1 csomag natúr gesztenyemassza

– 1 dl kókusztej

– 1 dl tejszín vagy kókusztejszín (lehet csak kókusztejjel is)

– édesítő ízlés szerint (méz, glicin, eritrit)

– bourbon vanília

– 1 db lapzselatin vagy por zselatin

Öntethez: meggy, édesítő

Print

Elkészítés

1.) A fagyasztott gesztenyemasszát felolvasztom és egy edénybe morzsolom.

2.) Felöntöm a kókusztejjel és a tejszínnel.

3.) Hozzáadom ízlés szerint az édesítőt és egy rúd vanília kikapart belsejét.

4.) Főzés közben az egészet egy kézi habverővel simára keverem.

5.) A lapzselatint hideg vízbe pár percre beáztatom, majd hozzáadom a krémhez.

6.) Miután feloldódott a zselatin poharakba adagolom a gesztenyekrémet.

Tehetsz a tetejére valamilyen gyümölcsből készített zselét.

A gyümölcsöket egy pici vízzel megfőzöm, ha valami savanyúbb gyümölcsből készítem, mint a meggy akkor adok hozzá valamilyen édesítést is. Addig főzöm, amíg a víz nagy része elpárolog és lekvárhoz hasonló állaga nem lesz.

A pohárkrém tetejére adagolom és pár órára hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon.

Hisztaminhack

Tanuld meg velünk lépésről-lépésre, hogy miként lehetsz tünetmentes és hogyan alakítsd ki az új életmódodat.

LEgkedveltebb receptek

Májkrém

A májnak, ha friss szerencsére alacsony a hisztamintartalma, mielőtt bárki megijedne a fogyasztásától. Készülhet csirke-, kacsa- vagy liba májból is akár.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Rakott krumpli

Természetesen egy kicsit trükköznünk kell ebben az esetben, mert sem a kolbász, sem a tojás, sem a tejföl nem a legjobb hisztamin diéta esetén.

Tovább olvasom »

Zöldsaláta marhacsíkokkal

A zöldsalátát megveszem a boltban, majd hazaérkezést követően egyből alaposan átmosom, saláta centrifugában kipörgetem belőle a felesleges vizet és egy jól zárható edénybe a hűtőben tárolom.

Tovább olvasom »

Chia puding fehérjével

Ez a chia puding szerintem reggelire és desszertnek is tökéletes, ráadásul sikerült egy makrotápanyagokban kerek étkezést alkotni vele. Érdemes fogyasztás előtt pár órával előkészíteni és alaposan lehűteni!

Tovább olvasom »

Hisztaminszegény gyümölcstorta

Gyerekkorom nagy kedvence a gyümölcstorta, de sajnos a tojásallergiám miatt jó ideig nem élvezhettem. Most viszont végre találtam egy legalább annyira finom piskóta alternatívát, mint a klasszikus tojással, liszttel készült eredeti recept.

Tovább olvasom »