Áfonyás, borókás marharagu
Ezt az igazán különleges fogást tálalhatjuk rizzsel, hercegnőburgonyával, vagy tepsis burgonyával. Ünnepi fogásként is megállja a helyét.
Fagyasztott gesztenyemasszát tudsz venni bármelyik üzletben. Natúr, ízesítetlen formában a Tescoban és az Aldiban is szoktam látni. Ehhez a recepthez nincs szükség olyan gesztenyére, ami már elő van ízesítve gesztenyepüréhez, de persze olyat is használhatsz, ha jól tolerálod!
– 1 csomag natúr gesztenyemassza
– 1 dl kókusztej
– 1 dl tejszín vagy kókusztejszín (lehet csak kókusztejjel is)
– édesítő ízlés szerint (méz, glicin, eritrit)
– bourbon vanília
– 1 db lapzselatin vagy por zselatin
Öntethez: meggy, édesítő
1.) A fagyasztott gesztenyemasszát felolvasztom és egy edénybe morzsolom.
2.) Felöntöm a kókusztejjel és a tejszínnel.
3.) Hozzáadom ízlés szerint az édesítőt és egy rúd vanília kikapart belsejét.
4.) Főzés közben az egészet egy kézi habverővel simára keverem.
5.) A lapzselatint hideg vízbe pár percre beáztatom, majd hozzáadom a krémhez.
6.) Miután feloldódott a zselatin poharakba adagolom a gesztenyekrémet.
Tehetsz a tetejére valamilyen gyümölcsből készített zselét.
A gyümölcsöket egy pici vízzel megfőzöm, ha valami savanyúbb gyümölcsből készítem, mint a meggy akkor adok hozzá valamilyen édesítést is. Addig főzöm, amíg a víz nagy része elpárolog és lekvárhoz hasonló állaga nem lesz.
A pohárkrém tetejére adagolom és pár órára hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon.
Ezt az igazán különleges fogást tálalhatjuk rizzsel, hercegnőburgonyával, vagy tepsis burgonyával. Ünnepi fogásként is megállja a helyét.
Ínycsiklandó sült csirkeszárnyak, ropogós külsővel és finom, szaftos hússal. Kezdő diétázóknak is kiváló.
A májnak, ha friss szerencsére alacsony a hisztamintartalma, mielőtt bárki megijedne a fogyasztásától. Készülhet csirke-, kacsa- vagy liba májból is akár.
Természetesen egy kicsit trükköznünk kell ebben az esetben, mert sem a kolbász, sem a tojás, sem a tejföl nem a legjobb hisztamin diéta esetén.
A kapor ugyan 1-es kódot kapott valamiért a SIGHI táblázatban, azonban semmilyen tudományos adat nem támasztja alá, hogy hisztaminfelszabadító lenne.
A zöldsalátát megveszem a boltban, majd hazaérkezést követően egyből alaposan átmosom, saláta centrifugában kipörgetem belőle a felesleges vizet és egy jól zárható edénybe a hűtőben tárolom.
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
Ez a chia puding szerintem reggelire és desszertnek is tökéletes, ráadásul sikerült egy makrotápanyagokban kerek étkezést alkotni vele. Érdemes fogyasztás előtt pár órával előkészíteni és alaposan lehűteni!
Gyerekkorom nagy kedvence a gyümölcstorta, de sajnos a tojásallergiám miatt jó ideig nem élvezhettem. Most viszont végre találtam egy legalább annyira finom piskóta alternatívát, mint a klasszikus tojással, liszttel készült eredeti recept.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.