Sült kacsacomb
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
Fagyasztott gesztenyemasszát tudsz venni bármelyik üzletben. Natúr, ízesítetlen formában a Tescoban és az Aldiban is szoktam látni. Ehhez a recepthez nincs szükség olyan gesztenyére, ami már elő van ízesítve gesztenyepüréhez, de persze olyat is használhatsz, ha jól tolerálod!
– 1 csomag natúr gesztenyemassza
– 1 dl kókusztej
– 1 dl tejszín vagy kókusztejszín (lehet csak kókusztejjel is)
– édesítő ízlés szerint (méz, glicin, eritrit)
– 1 db lapzselatin vagy por zselatin
Öntethez: meggy, édesítő
1.) A fagyasztott gesztenyemasszát felolvasztom és egy edénybe morzsolom.
2.) Felöntöm a kókusztejjel és a tejszínnel.
3.) Hozzáadom ízlés szerint az édesítőt és egy rúd vanília kikapart belsejét.
4.) Főzés közben az egészet egy kézi habverővel simára keverem.
5.) A lapzselatint hideg vízbe pár percre beáztatom, majd hozzáadom a krémhez.
6.) Miután feloldódott a zselatin poharakba adagolom a gesztenyekrémet.
Tehetsz a tetejére valamilyen gyümölcsből készített zselét.
A gyümölcsöket egy pici vízzel megfőzöm, ha valami savanyúbb gyümölcsből készítem, mint a meggy akkor adok hozzá valamilyen édesítést is. Addig főzöm, amíg a víz nagy része elpárolog és lekvárhoz hasonló állaga nem lesz.
A pohárkrém tetejére adagolom és pár órára hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
A halakban jóval gyorsabban keletkezik hisztamin, mint a húsokban emiatt elővigyázatosabbnak kell lennünk velük. Ennek ellenére javaslom a halak fogyasztását, de különösen körültekintőnek kell lenni velük.
KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Rengetegszer készítettem már és annyira el tudom találni a fűszerezését, hogy még idegenek sem veszik észre, hogy ez nem paradicsomszószos bolognai.
Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!