Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Gesztenyekrém

Kezdő

Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.

Fagyasztott gesztenyemasszát tudsz venni bármelyik üzletben. Natúr, ízesítetlen formában a Tescoban és az Aldiban is szoktam látni. Ehhez a recepthez nincs szükség olyan gesztenyére, ami már elő van ízesítve gesztenyepüréhez, de persze olyat is használhatsz, ha jól tolerálod!

Hozzávalók

– 1 csomag natúr gesztenyemassza

– 1 dl kókusztej

– 1 dl tejszín vagy kókusztejszín (lehet csak kókusztejjel is)

– édesítő ízlés szerint (méz, glicin, eritrit)

bourbon vanília

– 1 db lapzselatin vagy por zselatin

Öntethez: meggy, édesítő

Print

Elkészítés

1.) A fagyasztott gesztenyemasszát felolvasztom és egy edénybe morzsolom.

2.) Felöntöm a kókusztejjel és a tejszínnel.

3.) Hozzáadom ízlés szerint az édesítőt és egy rúd vanília kikapart belsejét.

4.) Főzés közben az egészet egy kézi habverővel simára keverem.

5.) A lapzselatint hideg vízbe pár percre beáztatom, majd hozzáadom a krémhez.

6.) Miután feloldódott a zselatin poharakba adagolom a gesztenyekrémet.

Tehetsz a tetejére valamilyen gyümölcsből készített zselét.

A gyümölcsöket egy pici vízzel megfőzöm, ha valami savanyúbb gyümölcsből készítem, mint a meggy akkor adok hozzá valamilyen édesítést is. Addig főzöm, amíg a víz nagy része elpárolog és lekvárhoz hasonló állaga nem lesz.

A pohárkrém tetejére adagolom és pár órára hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon.

Hisztaminhack

Tanuld meg velünk lépésről-lépésre, hogy miként lehetsz tünetmentes és hogyan alakítsd ki az új életmódodat.

LEgkedveltebb receptek

Tojáskrém

A tojás rendkívül gazdag kolin forrás, amelyre nagy szükségünk van a szerveztünk számos funkciójának fenntartásában.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...