
Csodakenyér bucik
Kezdő
A magkeverékben napraforgómag is van, ami a táblázatban 1-es kódot kapott. Keresgéltem, hogy vajon mi lehet az oka, de nem találtam rá komolyabb választ, minthogy előfordulhat, hogy az olajos magokat hosszú ideig tárolják és ezidő alatt keletkezhet benne hisztamin.
Az a tapasztalatunk, hogy kis mennyiségben általában nem okoz gondot a napraforgómag.
Hozzávalók:
- 1 zacskó Bauckhof csodakenyér magkeverék
- 550 ml forrásban lévő víz

Elkészítés
1.) A Bauckhof csodakenyér keveréket egy tálba öntjük és 550 ml forrásban lévő vízzel elkeverjük, és 20 percet dagadni hagyjuk.
2.) A keveréket egy kizsírozott kenyérformába (25 cm x 10 cm) egyengetjük, és egy nedves spatulával elsimítjuk.
3.) Előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütésen 70 perc alatt készre sütjük.
4.) Ha elkészült azonnal kivesszük a formából. Mielőtt felszeletelnék rácsra helyezve teljesen kihűtjük.
Ropogós ripsz, kisebb zsemlék vagy egy egész kenyér is készülhet a lisztkeverék által. A tésztája hasonlít a töményebb állagú magkenyerekéhez.
A lisztkeverékben napraforgómag van, ami 1-es a táblázatban. Feltehetően tévesen.