Termék részletes leírása
Gluténmentes keverék, mely hisztaminszegény is, de tartalmaz napraforgómagot és szezámot, amelyek a 1-es kóddal rendelkeznek. A szakirodalomban azonban nincs olyan tanulmány, amely alapján ezek a magvak kerülendőek lennének az alacsony hisztamintartalmú diétában.
A csodakenyér gluténmentes kenyér lisztkeverék, tulajdonképpen egy magkeverék amelyből magas rosttartalmú, szaftos, de tömény kenyeret lehet sütni. Készíthető belőle zsemle is, majd lefagyasztható és könnyedén kiolvasztható.
Összetevők: teljeskiőrlésű zabpehely* gluténmentes, tökmag*, napraforgómag*, őrölt lenmag*, szezám*, lenmag*, chia mag (Salvia hispanica)* 3%, teljes kiőrlésű kölespehely*, őrölt útifűmaghéj*, tengeri só*
*ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
Nyomokban más dióféléket és olajos magvakat tartalmazhat.
Gyors elkészítés:
1. A Bauckhof csodakenyér keveréket egy tálba öntjük és 550 ml forrásban lévő vízzel elkeverjük, és 20 percet dagadni hagyjuk.
2. A keveréket egy kizsírozott kenyérformába (25 cm x 10 cm) egyengetjük, és egy nedves spatulával elsimítjuk.
3. Előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütésen 70 perc alatt készre sütjük.
4. Ha elkészült azonnal kivesszük a formából. Mielőtt felszeletelnék rácsra helyezve teljesen kihűtjük.
Klasszikus elkészítés:
Ugyanúgy, mint fent, de 500 ml hideg vízzel keverjük össze és hűtőbe helyezzük 3 órára, vagy akár egész éjszakára duzzadni. Végezetül formába simítjuk és hideg sütőbe tesszük. Előmelegítés nélkül, 200 fokon alsó-felső sütésen 80 percet sütjük.
Elkészítés sütőforma nélkül:
Mint fentebb, csak a 2-es pontban kenyérformává formázzuk és sütőpapírral letakart sütőlapra helyezzük.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: | 1189kJ/286 kcal |
Zsír: | 17 g |
amelyből telített zsírsavak: | 2.4 g |
Szénhidrát: | 17 g |
amelyből cukrok: | 0.5 g |
amelyből poliol: | 0 g |
Élelmi rost: | 8.1 g |
Fehérje: | 12 g |
Só: | 0.91 g |
A másik csodakenyérhez hasonlóan ez is elképesztően finom.
Finom, csupamagos csoda. Könnyű elkészíteni. Kedvenc.