Bauckhof csodakenyér arany keverék

Bauckhof csodakenyér arany keverék

(5 vásárlói értékelés)

Friss kenyér, melyet ízlésedre szabva, többféleképpen elkészíthetsz a Bauckhof csodakenyér arany keveréket használva!

Összetevők: teljeskiőrlésű zabpehely* gluténmentes, őrölt arany lenmag* 12%, arany lenmag* 8%, napraforgómag*, szezám*, arany köles* 6%, tökmag*, őrölt tökmag*, őrölt útifűmaghéj*, tengeri só*, kurkuma* 0,02%
*ellenőrzött biológiai gazdálkodásból   

Nyomokban más dióféléket és olajos magvakat tartalmazhat. 

Gyártó: Bauckhof

Kiszerelés: 600 g

2590 Ft

19 készleten

Kedvencekhez
Kedvencekhez

Leírás

Bauckhof csodakenyér arany keverék – gluténmentes 600g  

A termék többféleképpen elkészíthető, nézzünk párat a lehetőségek közül:

Gyors elkészítés:
1. A Bauckhof csodakenyér arany keveréket egy tálba öntjük és 550 ml forrásban lévő vízzel elkeverjük, és 20 percet dagadni hagyjuk.
2. Kizsírozott kenyérformába (25 cm x 10 cm) egyengetjük, és egy nedves spatulával elsimítjuk.
3. Előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütésen 70 perc alatt készre sütjük.
4. Ha elkészült azonnal kivesszük a formából. Mielőtt felszeletelnék rácsra helyezve teljesen kihűtjük.

Klasszikus elkészítés:
Ugyanúgy, mint fent, de 500 ml hideg vízzel keverjük össze és hűtőbe helyezzük 3 órára, vagy akár egész éjszakára duzzadni. Végezetül formába simítjuk és hideg sütőbe tesszük. Előmelegítés nélkül, 200 fokon alsó-felső sütésen 80 percet sütjük.  

Elkészítés sütőforma nélkül:
Mint fentebb, csak a 2-es pontban kenyérformává formázzuk és sütőpapírral letakart sütőlapra helyezzük.

Ropogós kenyér:
1. 600 g Bauckhof csodakenyér arany keveréket 500 ml hideg vízzel elkeverni és 5-10 percet duzzadni hagyni.
2. A tésztát 3 részre osztani és két sütőpapír között vékonyra kinyújtani majd a felső sütőpapírt eltávolítani. 
3. A tésztalapokat késsel négyzet alakban bekarcoljuk.
4. A sütőpapírt a tésztalapokkal sütőlapra helyezzük. 
5. Ízlés szerint további szezámmaggal és sóval megszórhatjuk.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeverésen mindhárom tepsi tésztát 35 perc alatt egyszerre megsütjük.
7. Alaposan kihűtjük és a karcolások mentén eltördeljük. Ha akadnak olyan részek, amit vastagabbra sikerült kinyújtani tegyük vissza a sütőbe, hogy ropogós legyen. 

Tipp: a ropogós kenyér légmentesen tárolva 3-4 hétig is fogyasztható.

Szeletelés előtt alaposan ki kell hűteni! A kész kenyér fagyasztható is.

Átlagos tápérték 100 g termékben: 

Energia:   1846 kJ/443kcal 
Zsír:   23 g 
 amelyből telített zsírsavak:  3,3 g 
Szénhidrát:   34 g  
 amelyből cukrok:  0,9 g 
 amelyből poliol:  0 g 
Fehérje:   18 g 
Só:   1,4 g 

Vas 5,7 mg (41%*), Réz 0,86 mg (86%*), Magnézium 222 mg (59%*),  

Mangán 3,3 mg (165%*), Foszfor 430 mg (61%*), Cink 4,4 mg (44%*) 

*NRV: napi ajánlott beviteli mennyiség 

  

 

 

 

További információk

Tömeg 0,611 kg

Bauckhof csodakenyér arany keverék termékről 5 értékelés

  1. Eszter (megerősített tulajdonos)

    nagyon szeretem

  2. Andrea Szolga (megerősített tulajdonos)

    Isteni finom

  3. Névtelen (megerősített tulajdonos)

    Ez a kedvenc kenyerem

  4. Névtelen (megerősített tulajdonos)

    Ez a kenyér tényleg egy csoda 🙂 Nagyon finom.

  5. Ágnes (megerősített tulajdonos)

    Megbízható márka, finom végeredmény.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Elvetés

0
    Kosaram
    A kosarad üres