Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék

Gluténmentes márványkuglóf lisztkeverék, mely kiváló alapja több süteménynek is! A kakaópor nem része a süteménylisztnek, egyszerűen hagyd ki, és isteni hisztaminszegény piskótát süthetsz belőle!

Összetevők: Kukoricakeményítő*, répacukor* 42%, rizsliszt*, sütőpor* (nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyítóanyag: monokálium-tartarát, kukoricakeményítő*), sürítőanyag: szentjánoskenyérliszt*, teljeskiörlésű kölesliszt*, tengeri só, vaníliapor*
Kakaópor összetevők: kakaópor* 
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból 

 (kakaó miatt, de ki is hagyhatod, akkor zöld jelzést kapna)

Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket/olajos magvakat, szezámot és szóját. 

Gyártó: Bauckhof

Kiszerelés: 415 g

2.190 Ft

2 készleten

Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék

Leírás

Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék – gluténmentes 415g 

Receptötletek

Márványkuglóf

Hozzávalók: 4 tojás, 180g vaj, 7 evőkanál forró víz 

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésen 180 fokra, légkeverés nem ajánlott!
2. A Bauckhof márványkuglóf lisztkeveréket egy tálban csomómentesre keverjük a 4 tojással, a 180g puha vajjal, és 4 evőkanál forró vízzel.
3. A tészta felét egy kizsírozott gyümölcskenyér formába vagy kuglóf formába (kb. 25cm) töltjük. Egy kisebb tálban összekeverjük a kakaóport és a 3 evőkanál maradék forró vizet. A kakaós keveréket hozzáadjuk a tészta második feléhez.
4. A sötét tésztát eloszlatjuk a világos tészta tetején. A márványmintához egy villával spirál alakban keverjük el a két tésztát.
5. A süteményt 30 perc alatt készre sütjük. Végezetül alaposan kihűtjük, és csak ezután vesszük ki a formából.

Vigyázat: A vegán variáció nem működik gyümölcskenyér, vagy kuglóf formában! 

 

Vegán márvány muffin

Hozzávalók: 12-14 muffinhoz: 100g vegán zsiradék, 150g növényi joghurt, 4 evőkanál semleges olaj, 1 teáskanál sütőpor, 6 evőkanál forró víz a tésztához és 3 evőkanál forró víz a kakaóhoz.   

Elkészítés:
A Bauckhof márványkuglóf lisztkeveréket az összes összetevővel csomómentesre keverjük. A tészta felét kivesszük és a vízzel elkevert kakaóval elegyítjük. A muffinformákba adagoljuk a tésztát váltakozva. Végezetül egy fogpiszkálóval spirál formában összekeverjük a kakaós és a világos tésztát. 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
 

 

Dunahullám (vegán)

Elkészítés:
A vegán muffin variáció hozzávalóit előkészítjük. A világos tésztát egy tepsiben spatula segítségével eloszlatjuk. A tetejére adagoljuk a sötét tésztát. Lecsöpögtetett cseresznyét oszlatunk el a tetején és finoman belenyomkodjuk. Középső sínen, 180 fokon 30 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. 

 

Átlagos tápérték 100 g termékben: 

Energia:   1539 kJ/363 kcal   
Zsír:   0,6 g 
 amelyből telített zsírsavak:  0,3 g 
Szénhidrát:   85 g  
 amelyből cukrok:  40 g 
 amelyből poliol:  0 g 
Élelmi rost:  3,3 g 
Fehérje:   2 g 
Só:   0,87 g 

 

 

További információk

Tömeg 0,415 kg
Allergén információk

gluténmentes

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Legújabb receptek

Sült kacsacomb

Kezdő Hozzávalók: – 4 db kacsacomb – só – fehérbors Nyomtatás Elkészítés 1.)  A kacsacombokat megtisztítom a maradék tolltól ha van rajta. 2.) Alaposan bedörzsölöm

Tovább olvasom »

Házi levesfűszer

Nem találsz olyan ételízesítőt, amiben minden összetevő passzolna az egyéni érzékenységeidhez igazítva? Készítsd el saját magadnak!

Tovább olvasom »

Gulyásleves hisztaminszegényen

A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.

Tovább olvasom »

Uborkasaláta

A sima zöldpalackos ecetesszencia a hisztaminos táblázat szerint 0-ás kódú, kezdők is fogyaszthatják. Ha te mégsem bírod a receptben találsz alternatívákat rá!

Tovább olvasom »
0
    0
    Kosaram
    A kosarad üres
      Kupon hozzáadása