Grillezett csirkenyárs

Kezdő

KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.

Hozzávalók:

– csirkemell

– cukkini

– fehérhagyma

– paprika

– feta sajt nagyobb darabokban (haladóknak)

 

Nyomtatás

Elkészítés

1.) A kiválasztott hozzávalókat felkarikázzuk, hogy nyársra tudjuk fűzni. 

2.) Kezdőként azt javaslom, hogy friss húst használj kizárólag sózva, de később akár pácba is teheted pár órára mielőtt elkészítenéd a nyársakat. 

3.) Az összetevőket egymásra rétegezzük a nyárson. Kezdőknek a csirkemell, cukkini, fehérhagyma kombináció csak sóval szerintem szuper ízletes. 

4.) Haladóknál jöhet csiperke gomba, fetasajt. A cukkinit egy zöldséghámozóval szeleteld fel vízszintesen, ebbe bele tudod tekerni a nagyobb darabokra vágott fetasajtot és így a nyársra húzni. 

5.) Ha van grillsütőd azon az igazi, de sütőben elkészítve is nagyon finom lesz. 180 fokon légkeverésen nagyjából 20-25 perc alatt elkészül. 

Ha pácolni is szeretnél, mert már haladóbb hisztaminos vagy: turmixolj össze friss bazsalikomot, sót, és egy kis zsiradékot és pácold be ezzel a húst. Én nagyon szeretem a joghurtos (kecske, juh) és fokhagymás pácokat. Ezt tényleg csak haladóknak javaslom!

 

Tálalhatod sült burgonyával, kukoricacsővel, zöldsalátával.

Kezdőknek

Pác nélkül készítve, csak sóval. 

Bazsalikomos páccal

Friss bazsalikom, zsiradék és só turmixolva és a húst abban pácoltam 3 órán keresztül mielőtt nyársra fűztem volna. 

LEgkedveltebb receptek

Tejszínhab gyümölcsökkel

Nem ez a legbonyolultabb recept az oldalon, de sokszor az a problémánk, hogy megpróbálunk mindent túlkomplikálni. Bruttó 3 perc alatt össze tudsz dobni egy ilyen desszertet és nem kell hozzá 15 különböző összetevő sem…

Ugrás a recepthez

Májkrém

A májnak, ha friss szerencsére alacsony a hisztamintartalma, mielőtt bárki megijedne a fogyasztásától. Készülhet csirke-, kacsa- vagy liba májból is akár.

Ugrás a recepthez

Linzer

A linzer a karácsonyi időszak „alapfelszerelései” közé tartozik. Sokaknál a linzersütés maga elengedhetetlen része az ünnepi előkészületeknek. Ez egy lisztkeverékektől mentes változat, természetesen gluténmentesen!

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Zöldfűszeres csirkerolád

Rohanós hétköznapok alkalmával is gyorsan előkészíthető, és már csak sütni kell. Bármilyen körettel tálalható, amit szívesen fogyasztasz. Én általában salátát készítek mellé.

Tovább olvasom »

Panna cotta

Tipikus olasz desszert, amely eredetileg főzött tejszínből készül. Ezzel a recepttel azonban a tejre érzékenyeknek sem kell lemondania erről az egyszerű, de nagyon finom desszertről!

Tovább olvasom »

Gesztenyepüré

A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!

Tovább olvasom »