Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Grillezett csirkenyárs

Kezdő

KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.

Hozzávalók:

– csirkemell

– cukkini

– fehérhagyma

– paprika

– feta sajt nagyobb darabokban (haladóknak)

 

Nyomtatás

Elkészítés

1.) A kiválasztott hozzávalókat felkarikázzuk, hogy nyársra tudjuk fűzni. 

2.) Kezdőként azt javaslom, hogy friss húst használj kizárólag sózva, de később akár pácba is teheted pár órára mielőtt elkészítenéd a nyársakat. 

3.) Az összetevőket egymásra rétegezzük a nyárson. Kezdőknek a csirkemell, cukkini, fehérhagyma kombináció csak sóval szerintem szuper ízletes. 

4.) Haladóknál jöhet csiperke gomba, fetasajt. A cukkinit egy zöldséghámozóval szeleteld fel vízszintesen, ebbe bele tudod tekerni a nagyobb darabokra vágott fetasajtot és így a nyársra húzni. 

5.) Ha van grillsütőd azon az igazi, de sütőben elkészítve is nagyon finom lesz. 180 fokon légkeverésen nagyjából 20-25 perc alatt elkészül. 

Ha pácolni is szeretnél, mert már haladóbb hisztaminos vagy: turmixolj össze friss bazsalikomot, sót, és egy kis zsiradékot és pácold be ezzel a húst. Én nagyon szeretem a joghurtos (kecske, juh) és fokhagymás pácokat. Ezt tényleg csak haladóknak javaslom!

 

Tálalhatod sült burgonyával, kukoricacsővel, zöldsalátával.

Kezdőknek

Pác nélkül készítve, csak sóval. 

Bazsalikomos páccal

Friss bazsalikom, zsiradék és só turmixolva és a húst abban pácoltam 3 órán keresztül mielőtt nyársra fűztem volna. 

LEgkedveltebb receptek

Gesztenyekrém

Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Lasagne

KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.

Tovább olvasom »