Gesztenyekrém
Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.
– csirkemell
– cukkini
– fehérhagyma
– paprika
– feta sajt nagyobb darabokban (haladóknak)
1.) A kiválasztott hozzávalókat felkarikázzuk, hogy nyársra tudjuk fűzni.
2.) Kezdőként azt javaslom, hogy friss húst használj kizárólag sózva, de később akár pácba is teheted pár órára mielőtt elkészítenéd a nyársakat.
3.) Az összetevőket egymásra rétegezzük a nyárson. Kezdőknek a csirkemell, cukkini, fehérhagyma kombináció csak sóval szerintem szuper ízletes.
4.) Haladóknál jöhet csiperke gomba, fetasajt. A cukkinit egy zöldséghámozóval szeleteld fel vízszintesen, ebbe bele tudod tekerni a nagyobb darabokra vágott fetasajtot és így a nyársra húzni.
5.) Ha van grillsütőd azon az igazi, de sütőben elkészítve is nagyon finom lesz. 180 fokon légkeverésen nagyjából 20-25 perc alatt elkészül.
Ha pácolni is szeretnél, mert már haladóbb hisztaminos vagy: turmixolj össze friss bazsalikomot, sót, és egy kis zsiradékot és pácold be ezzel a húst. Én nagyon szeretem a joghurtos (kecske, juh) és fokhagymás pácokat. Ezt tényleg csak haladóknak javaslom!
Tálalhatod sült burgonyával, kukoricacsővel, zöldsalátával.
Pác nélkül készítve, csak sóval.
Friss bazsalikom, zsiradék és só turmixolva és a húst abban pácoltam 3 órán keresztül mielőtt nyársra fűztem volna.
Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!
Emlékszel még a menzás meggymártásos húsra darával? Én imádtam gyerekként és ezt szerettem volna megalkotni liszt és tejtermékek nélkül.
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Könnyen variálható recept, készítheted sós vagy édes töltelékkel is. Légy kreatív és kísérletezz többféle töltelékkel is!
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.