Tejszínhab gyümölcsökkel
Nem ez a legbonyolultabb recept az oldalon, de sokszor az a problémánk, hogy megpróbálunk mindent túlkomplikálni. Bruttó 3 perc alatt össze tudsz dobni egy ilyen desszertet és nem kell hozzá 15 különböző összetevő sem…
– csirkemell
– cukkini
– fehérhagyma
– paprika
– feta sajt nagyobb darabokban (haladóknak)
1.) A kiválasztott hozzávalókat felkarikázzuk, hogy nyársra tudjuk fűzni.
2.) Kezdőként azt javaslom, hogy friss húst használj kizárólag sózva, de később akár pácba is teheted pár órára mielőtt elkészítenéd a nyársakat.
3.) Az összetevőket egymásra rétegezzük a nyárson. Kezdőknek a csirkemell, cukkini, fehérhagyma kombináció csak sóval szerintem szuper ízletes.
4.) Haladóknál jöhet csiperke gomba, fetasajt. A cukkinit egy zöldséghámozóval szeleteld fel vízszintesen, ebbe bele tudod tekerni a nagyobb darabokra vágott fetasajtot és így a nyársra húzni.
5.) Ha van grillsütőd azon az igazi, de sütőben elkészítve is nagyon finom lesz. 180 fokon légkeverésen nagyjából 20-25 perc alatt elkészül.
Ha pácolni is szeretnél, mert már haladóbb hisztaminos vagy: turmixolj össze friss bazsalikomot, sót, és egy kis zsiradékot és pácold be ezzel a húst. Én nagyon szeretem a joghurtos (kecske, juh) és fokhagymás pácokat. Ezt tényleg csak haladóknak javaslom!
Tálalhatod sült burgonyával, kukoricacsővel, zöldsalátával.
Pác nélkül készítve, csak sóval.
Friss bazsalikom, zsiradék és só turmixolva és a húst abban pácoltam 3 órán keresztül mielőtt nyársra fűztem volna.
Nem ez a legbonyolultabb recept az oldalon, de sokszor az a problémánk, hogy megpróbálunk mindent túlkomplikálni. Bruttó 3 perc alatt össze tudsz dobni egy ilyen desszertet és nem kell hozzá 15 különböző összetevő sem…
A májnak, ha friss szerencsére alacsony a hisztamintartalma, mielőtt bárki megijedne a fogyasztásától. Készülhet csirke-, kacsa- vagy liba májból is akár.
A linzer a karácsonyi időszak „alapfelszerelései” közé tartozik. Sokaknál a linzersütés maga elengedhetetlen része az ünnepi előkészületeknek. Ez egy lisztkeverékektől mentes változat, természetesen gluténmentesen!
Ez nem az eredeti Ossobuco recept, hanem egy módosított, hisztaminszegény Szabó Csilla verzió.
Rohanós hétköznapok alkalmával is gyorsan előkészíthető, és már csak sütni kell. Bármilyen körettel tálalható, amit szívesen fogyasztasz. Én általában salátát készítek mellé.
Rengetegszer készítettem már és annyira el tudom találni a fűszerezését, hogy még idegenek sem veszik észre, hogy ez nem paradicsomszószos bolognai.
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!
Tipikus olasz desszert, amely eredetileg főzött tejszínből készül. Ezzel a recepttel azonban a tejre érzékenyeknek sem kell lemondania erről az egyszerű, de nagyon finom desszertről!
A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.