Quinoa bowl
Könnyen variálható recept az alapján, hogy mit tolerálsz jól. A bowl akkor is jó ötlet, ha sok maradék zöldség van a hűtőben, mert bármit bele lehet tenni.
Kezdőként készítheted csak tojássárgájával vagy, ha te eszel fürjtojást természetesen azzal is.
Haladóként használhatsz egész tyúktojást.
– TISZTA ÍZEK PALEO/ HÁZI KENYÉR
– 2 DB TOJÁSSÁRGÁJA
– 2 EVŐKANÁL VÍZ VAGY NÖVÉNYI ITAL
– SÓ ÍZLÉS SZERINT
– ZSÍRADÉK A KISÜTÉSHEZ
– FRISS ZÖLDSÉGEK
1.) A tojásokat alaposan szétválasztom a fehérjétől.
2.) Egy mélytányérba teszem, adok hozzá sót és 2 evőkanál vizet vagy növényi tejet. Villával alaposan felverem, elkeverem.
3.) A Tiszta ízek kenyeret beleforgatom a tojásos keverékbe és állati zsiradékon hirtelen kisütöm.
Friss zöldéggel fogyasztom.
Könnyen variálható recept az alapján, hogy mit tolerálsz jól. A bowl akkor is jó ötlet, ha sok maradék zöldség van a hűtőben, mert bármit bele lehet tenni.
A tatárbeefsteak megosztó étel, mert valaki egyáltalán nem tudja elképzelni, hogy nyers húst egyen, pedig rendkívül tápanyagdús minden egyéb sütéskor keletkező károsanyag nélkül.
A mák és az egyéb magvak is hisztaminszegények, azonban a hosszú tárolás miatt keletkezhetnek bennük biogén aminok, amelyek egy részét szintén a DAO bontja. Ha avasnak érzed a mákot, semmiképp ne használd!
A köttbullar receptet hisztamin-mentesítettem, mert az eredeti tartalmaz tojást, szójaszósz, tejszínt, lisztet is. Az én mentes verzióm is ugyanannyira ízlett a családnak!
A gratin akkor lesz igazán finom, ha buffel mozzarellával vagy kecskesajttal készítjük el, ezért inkább haladóknak javaslom.
Az egyik legjobb vészhelyzet kaja. Ez a csirkés burgonyás egytálétel tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami ízletes és tápláló fogást készíteni.
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
Tipikus olasz desszert, amely eredetileg főzött tejszínből készül. Ezzel a recepttel azonban a tejre érzékenyeknek sem kell lemondania erről az egyszerű, de nagyon finom desszertről!
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.