Menü ötlet 10
A haladó receptekben visszavezetjük a piros paradicsomot, a májat, egyes tejtermékeket, hüvelyeseket. Ha már egy ideje jól vagy te is készen állsz bővíteni az étrended!
IR barát lehet a recept, ha a tésztalapokat cukkinire cseréled. A cukkinit vágd hosszában szeletekre és használd ezt a lasagne tészta helyett.
– BOLOGNAI SZÓSZ (A receptet itt találod)
– 2 EVŐKANÁL VAJ vagy kókuszzsír
– 2-3 EVŐKANÁL RIZSLISZT
– 1 NAGY BÖGRE növényiTEJ (én mandulát használok a besamelhez pl.: Alnatura, DM Bio)
– SÓ, BORS, SZERECSENDIÓ
1.) Először készítek egy bolognait az alábbi recept alapján. Hasznos, ha már van eltéve
2.) Egy másik lábosban besamel mártás főzök az alábbiak szerint: a vajat felolvasztom és adok hozzá 2-3 kanál rizslisztet.
3.) Egy kicsit pirítom és felöntöm olyan 3-4 dl mandulatejjel. (Azért használok ehhez mandulatejet, mert a rizstejtől édes lenne, a kókusztól meg kókusz íze.)
4.) Sózod, borsozod, adsz hozzá szerecsendiót és lassan kevergetve megvárod amíg besűrűsödik.
5.) Ha ez mind kész, akkor jöhet a cukkini szeletelés. A cukkiniket egy éles késsel lapokra vágod és elkezded rétegezni egy kizsírozott tepsibe.
6.) Alulra cukkini, fölé bolognai, afölé besamel és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
7.) Én ritkán teszek rá sajtot, de ha igen akkor kecskesajtot szoktam, mivel a tehéntejjel nem vagyunk jóban.
8.) 180 celsiuson 30 percet pirítom.
Ha eltelt a fél nap kész is van, és hurrá a nap második felét lehet mosogatással tölteni. 🙂 De az ízélmény mindenért kárpótol majd!
Ha te tésztával szeretnéd készíteni, akkor a cukkini helyett tésztalapokkal fogsz rétegezni. Nem kell előfőzni a lapokat, de 30-40 perc sütési idővel számolj és a blognainak bőven legyen leve, amit a tészta felszívhat.
A haladó receptekben visszavezetjük a piros paradicsomot, a májat, egyes tejtermékeket, hüvelyeseket. Ha már egy ideje jól vagy te is készen állsz bővíteni az étrended!
Frissítő, savanykás almaleves forró nyári napokra. Jól kihűtve fogyasztandó!
A haladó receptekben visszavezetjük a piros paradicsomot, a májat, egyes tejtermékeket, hüvelyeseket. Ha már egy ideje jól vagy te is készen állsz bővíteni az étrended!
A Kümmelbraten egy német nemzeti étel. Németországban tájanként enyhén eltérő módokon készítik. Sertéshússal készült emiatt teljesen kezdőknek nem javasolom.
Könnyű, nagyon gyorsan elkészülő étel és az édeskömény nagyon jól tolerálható zöldségféle. Ajánlom kipróbálásra, lehet ez lesz az új kedvenc főételed.
A gombák nagy része tartalmaz valamennyi hisztamint és egyéb biogén aminokat is, emiatt rossz hírük van a hisztaminérzékenyek között.
Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.
A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!
Nem ez a legbonyolultabb recept az oldalon, de sokszor az a problémánk, hogy megpróbálunk mindent túlkomplikálni. Bruttó 3 perc alatt össze tudsz dobni egy ilyen desszertet és nem kell hozzá 15 különböző összetevő sem…
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.