Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Lasagne

középhaladó

KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.

IR barát lehet a recept, ha a tésztalapokat cukkinire cseréled. A cukkinit vágd hosszában szeletekre és használd ezt a lasagne tészta helyett.

Hozzávalók:

– BOLOGNAI SZÓSZ (A receptet itt találod)

Lasagne tészta 

– 2 EVŐKANÁL VAJ vagy kókuszzsír

– 2-3 EVŐKANÁL RIZSLISZT

– 1 NAGY BÖGRE növényiTEJ (én mandulát használok a besamelhez pl.: Alnatura, DM Bio)

– SÓ, BORS, SZERECSENDIÓ

Nyomtatás

Elkészítés

1.) Először készítek egy bolognait az alábbi recept alapján. Hasznos, ha már van eltéve

2.) Egy másik lábosban besamel mártás főzök az alábbiak szerint: a vajat felolvasztom és adok hozzá 2-3 kanál rizslisztet.

3.) Egy kicsit pirítom és felöntöm olyan 3-4 dl mandulatejjel. (Azért használok ehhez mandulatejet, mert a rizstejtől édes lenne, a kókusztól meg kókusz íze.)

4.) Sózod, borsozod, adsz hozzá szerecsendiót és lassan kevergetve megvárod amíg besűrűsödik.

5.) Ha ez mind kész, akkor jöhet a cukkini szeletelés. A cukkiniket egy éles késsel lapokra vágod és elkezded rétegezni egy kizsírozott tepsibe.

6.) Alulra cukkini, fölé bolognai, afölé besamel és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

7.) Én ritkán teszek rá sajtot, de ha igen akkor kecskesajtot szoktam, mivel a tehéntejjel nem vagyunk jóban. 

8.) 180 celsiuson 30 percet pirítom.

Ha eltelt a fél nap kész is van, és hurrá a nap második felét lehet mosogatással tölteni. 🙂 De az ízélmény mindenért kárpótol majd!

 

Ha te tésztával szeretnéd készíteni, akkor a cukkini helyett tésztalapokkal fogsz rétegezni. Nem kell előfőzni a lapokat, de 30-40 perc sütési idővel számolj és a blognainak bőven legyen leve, amit a tészta felszívhat. 

LEgkedveltebb receptek

Kínai sült zöldséges rizstészta

A kínai konyha ízeit kénytelenek vagyunk mellőzni, mert sem a szója szósz, sem a nátrium-glutamát nem javasolt hisztaminérzékenyként. Ebben az ételben mégis nagyon jól visszaköszön a keleti ízvilág, annak ellenére, hogy egyetlen magas hisztaminos összetevőt sem használtam.

Ugrás a recepthez

Tojáskrém

A tojás rendkívül gazdag kolin forrás, amelyre nagy szükségünk van a szerveztünk számos funkciójának fenntartásában.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...