Ez a granola recept egy rohanós reggelen abszolút Jolly Joker. Akár 2 hétre előre el tudod készíteni és csak elő kell kapnod a szekrényből. Kókuszjoghurttal párosítva tökéletes hisztaminszegény reggelit varázsolhatsz percek alatt és végre elfelejtheted az unalmas zabpelyhet!
A receptet kedved szerint variálhatod, de adunk néhány ötletet miket használhatsz hozzá:
1.) Az szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.
2.) A kókuszzsírt és a mézet is elkeverjük egymással. A kókuszzsír ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben olvaszd meg egy kicsit.
3.) A mézes kókuszzsíros keveréket hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz és alaposan összeforgatjuk.
4.) Bélelj ki egy gáztepsit sütőpapírral és egyengesd el rajta a granolát.
5.) Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180-190 fokon légkeverésen aranybarnára pirítjuk.
6.) Ha elkészült alapos kihűtés után üvegbe zárva tárolható. Csatos üvegben akár hetekig is eláll.
7.) Kevered össze friss szezon gyümölcsökkel vagy fagyasztott áfonyával, szederrel. Tálald növényi tejjel (adalékanyagmentes) vagy kókuszjoghurttal. Ha édesebben kedveled tégy egy extra adag mézet a tetejére!