Panna cotta
Tipikus olasz desszert, amely eredetileg főzött tejszínből készül. Ezzel a recepttel azonban a tejre érzékenyeknek sem kell lemondania erről az egyszerű, de nagyon finom desszertről!
Ez a granola recept egy rohanós reggelen abszolút Jolly Joker. Akár 2 hétre előre el tudod készíteni és csak elő kell kapnod a szekrényből. Kókuszjoghurttal párosítva tökéletes hisztaminszegény reggelit varázsolhatsz percek alatt és végre elfelejtheted az unalmas zabpelyhet!
A receptet kedved szerint variálhatod, de adunk néhány ötletet miket használhatsz hozzá:
1.) Az szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.
2.) A kókuszzsírt és a mézet is elkeverjük egymással. A kókuszzsír ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben olvaszd meg egy kicsit.
3.) A mézes kókuszzsíros keveréket hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz és alaposan összeforgatjuk.
4.) Bélelj ki egy gáztepsit sütőpapírral és egyengesd el rajta a granolát.
5.) Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180-190 fokon légkeverésen aranybarnára pirítjuk.
6.) Ha elkészült alapos kihűtés után üvegbe zárva tárolható. Csatos üvegben akár hetekig is eláll.
7.) Kevered össze friss szezon gyümölcsökkel vagy fagyasztott áfonyával, szederrel. Tálald növényi tejjel (adalékanyagmentes) vagy kókuszjoghurttal. Ha édesebben kedveled tégy egy extra adag mézet a tetejére!
Tipikus olasz desszert, amely eredetileg főzött tejszínből készül. Ezzel a recepttel azonban a tejre érzékenyeknek sem kell lemondania erről az egyszerű, de nagyon finom desszertről!
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!
A vadas mártás kezdőként is könnyen készíthető és ízletes szósz, haladóként mustárral tovább ízesíthető, hogy minél jobban hasonlítson az eredeti receptre.
KEZDŐ – A receptet nem muszáj tökkel készíteni, ugyanígy cukkinit is tölthetsz meg a raguval. Évszaknak megfelelően télen inkább tökkel, míg nyáron cukkinivel a legkönnyebb elkészíteni.
Könnyen variálható recept az alapján, hogy mit tolerálsz jól. A bowl akkor is jó ötlet, ha sok maradék zöldség van a hűtőben, mert bármit bele lehet tenni.
Ez egy jó alaprecept a kezdeti időkre, később pedig adhatsz hozzá tejszínt, fokhagymát. A ragu fagyasztható is, így bármikor össze tudsz dobni egy gyors ebédet/vacsorát a rohanós hétköznapokon.
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!
Könnyen variálható recept, készítheted sós vagy édes töltelékkel is. Légy kreatív és kísérletezz többféle töltelékkel is!
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.