Hisztaminszegény granola

Kezdő

Ez a granola recept egy rohanós reggelen abszolút Jolly Joker. Akár 2 hétre előre el tudod készíteni és csak elő kell kapnod a szekrényből. Kókuszjoghurttal párosítva tökéletes hisztaminszegény reggelit varázsolhatsz percek alatt és végre elfelejtheted az unalmas zabpelyhet!

A receptet kedved szerint variálhatod, de adunk néhány ötletet miket használhatsz hozzá:

  • 1 bögre rizspehely
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 bögre puffasztott quinoa
  • 2 marék aszalt gyümölcs: füge, datolya, mangó, goji, aronia, almaszirom (amit bírsz, mindenkinél más)
  • 1 marék napraforgómag (hibás a táblázatban!, teljesen jól tolerálható)
  • 1 marék lenmag
  • 1 marék kókuszreszelék vagy kókuszchips
  • 1 marék útifűmag (nem útifűmaghéj)
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint ceylon fahéj, bourbon vanília, tonka
  • 150g méz
  • 150g kókuszzsír keverékéből egy mázat, amibe az egészet beleforgatod. Ettől lesz mennyi ropogós a sütést követően.
Nyomtatás

Elkészítés

1.)  Az szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.

2.) A kókuszzsírt és a mézet is elkeverjük egymással. A kókuszzsír ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben olvaszd meg egy kicsit.

3.) A mézes kókuszzsíros keveréket hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz és alaposan összeforgatjuk.

4.) Bélelj ki egy gáztepsit sütőpapírral és egyengesd el rajta a granolát.

5.) Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180-190 fokon légkeverésen aranybarnára pirítjuk.

6.) Ha elkészült alapos kihűtés után üvegbe zárva tárolható. Csatos üvegben akár hetekig is eláll.

7.) Kevered össze friss szezon gyümölcsökkel vagy fagyasztott áfonyával, szederrel. Tálald növényi tejjel (adalékanyagmentes) vagy kókuszjoghurttal. Ha édesebben kedveled tégy egy extra adag mézet a tetejére! 

LEgkedveltebb receptek

Panna cotta

Tipikus olasz desszert, amely eredetileg főzött tejszínből készül. Ezzel a recepttel azonban a tejre érzékenyeknek sem kell lemondania erről az egyszerű, de nagyon finom desszertről!

Ugrás a recepthez

Vadas

A vadas mártás kezdőként is könnyen készíthető és ízletes szósz, haladóként mustárral tovább ízesíthető, hogy minél jobban hasonlítson az eredeti receptre.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Töltött hokkaido tök

KEZDŐ – A receptet nem muszáj tökkel készíteni, ugyanígy cukkinit is tölthetsz meg a raguval. Évszaknak megfelelően télen inkább tökkel, míg nyáron cukkinivel a legkönnyebb elkészíteni.

Tovább olvasom »

Quinoa bowl

Könnyen variálható recept az alapján, hogy mit tolerálsz jól. A bowl akkor is jó ötlet, ha sok maradék zöldség van a hűtőben, mert bármit bele lehet tenni.

Tovább olvasom »

Darálthúsos tészta

Ez egy jó alaprecept a kezdeti időkre, később pedig adhatsz hozzá tejszínt, fokhagymát. A ragu fagyasztható is, így bármikor össze tudsz dobni egy gyors ebédet/vacsorát a rohanós hétköznapokon.

Tovább olvasom »

Gesztenyepüré

A gesztenyepüré már-már hungarikumnak számít és nekünk sem kell lemondanunk róla. Ha szereted ezt a villámgyors desszertet kísérletezhetsz, hogy milyen gesztenyét használj hozz, hogy biztosan messziről elkerüljenek a tünetek!

Tovább olvasom »