Lasagne
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Egy kisebb befőttes üvegben készítve akár magaddal is viheted és, ha a chiapudinghoz adsz egy kis fehérjeport hosszan laktat is.
– 2 dl kókusztejszín
– 2 evőkanál chiamag
– 1 teáskanál konjak liszt
– 1 evőkanál méz
Karamellhez:
– 40 g kókuszvirág vagy nádcukor
– 2 evőkanál víz
– 1 csipet só
– 50 ml kókusztejszín
1.) A chiapuding összetevőit elkeverem egymással: 2 dl kókusztejet, 2 evőkanál chiamagot, a konjak lisztet és a mézet, majd hűtőbe teszem.
2.) A karamellhez a cukrot 2 evőkanál vízzel felteszem főni.
3.) Folyamatos kevergetés mellett megvárom amíg sűrű szirup lesz.
4.) Félreteszem a tűzről és óvatosan hozzáadom a kókusztejszínt és egy csipet sót. Ha szeretnél adhatsz hozzá vaníliát is.
5.) Ezután visszahelyezem takarék lángra és addig kevergetem, amíg egy krémes állagot el nem érek.
6.) Ha elkészült a kihűlt chiapuding tetejére csorgatom.
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Reggeliként és nassolnivalóként is fogyaszthatod ezt a chia pudingot. Variálhatod gyümölcsökkel, de készíthetsz hozzá a recept alapján tejmentes karamella öntetet is.
A halakban jóval gyorsabban keletkezik hisztamin, mint a húsokban emiatt elővigyázatosabbnak kell lennünk velük. Ennek ellenére javaslom a halak fogyasztását, de különösen körültekintőnek kell lenni velük.
Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.
Emlékszel még a menzás meggymártásos húsra darával? Én imádtam gyerekként és ezt szerettem volna megalkotni liszt és tejtermékek nélkül.
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!
Könnyen variálható recept, készítheted sós vagy édes töltelékkel is. Légy kreatív és kísérletezz többféle töltelékkel is!