Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Főételek

Házi majonéz

A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!

Tovább olvasom »

Sült kacsacomb

A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!

Tovább olvasom »

Gulyásleves hisztaminszegényen

A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.

Tovább olvasom »

Grillezett csirkenyárs

KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.

Tovább olvasom »

Lasagne

KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.

Tovább olvasom »

Nomato szósz

Ez a szószt használom bolognaihoz, lasagnehoz. Úgy ízesítem tovább, ahogy éppen akarom. Megéri eltenni belőle pár üveggel, szárazdunszttal tartósítószer nélkül is nagyon hosszú ideig eláll.

Tovább olvasom »

Cukkinis fasírozott

Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert  könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.

Tovább olvasom »

Rozmaringos csirke

Ez volt az egyik túlélő receptem, amikor a hisztamin diétát elkezdtem. Kevés összetevőt tartalmaz és villámgyorsan elkészíthető.

Tovább olvasom »

Kínai sült zöldséges rizstészta

A kínai konyha ízeit kénytelenek vagyunk mellőzni, mert sem a szója szósz, sem a nátrium-glutamát nem javasolt hisztaminérzékenyként. Ebben az ételben mégis nagyon jól visszaköszön a keleti ízvilág, annak ellenére, hogy egyetlen magas hisztaminos összetevőt sem használtam.

Tovább olvasom »

Rántott halszelet

A halakban jóval gyorsabban keletkezik hisztamin, mint a húsokban emiatt elővigyázatosabbnak kell lennünk velük. Ennek ellenére javaslom a halak fogyasztását, de különösen körültekintőnek kell lenni velük.

Tovább olvasom »