Utolsó csomagfeladási nap karácsony előtt dec. 19. További információkért kattints ide!

kókuszjoghurtos mangós süti

Kókuszjoghurtos-mangós sütemény

kezdőknek

Ha kedveled a frissítő gyümölcsös sütiket ezt mindenképp ki kell próbálnod!

Hozzávalók

A lisztkeverék összetevői: gluténmentes zabliszt**, nyers nádcukor**, kukorica keményítő*, rizskeményítő*, kősó, vanília*  
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból  
** biodinamikus demeter mezőgazdaságól (82%) 

  • 70 g zsiradék

Lehet vaj vagy kókuszzsír, ha teljesen tejmentesre szeretnéd a receptet

  • 400 g kókuszjoghurt

A joghurtok mindig fermentáltak, de csak rövid ideig szokták őket, ezért hisztaminszegénynek számítanak. A növényire és az állatira is ugyanez igaz!)

  • egy biocitrom héja reszelve 

Ezt csak haladóknak ajánlom, mert bár a citrom héja sokaknál nem okoz problémát, mégis érdemes elővigyázatosnak lenni vele. 

  • 4 dl gyümölcslé (tetszés szerint)

Én a Dm-ben kapható bio alma-mangó levet használtam. 

  • Friss gyümölcs, amit a krémbe keversz.

Bármilyen gyümölcsöt választhatsz: alma, mangó, meggy, cseresznye, áfonya, szeder, amit szeretsz és tolerálsz. Ha te nem mangóval készíted a tetején lévő gyümölcslevet is cseréld olyanra, ami jobban passzol. Ha meggyet teszel a krémhez, készíts a tetejére is meggyleves réteget.

Bauckhof kókuszjoghurtos magós süti

Elkészítés

1.)  A dobozból az „Boden” feliratú zabkeveréket 70 g olvasztott zsiradékkal összekeverjük. 

2.) Egy négyzet alakú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a morzsakeveréket egyenletesen elmorzsoljuk, majd beleegyengetjük az aljába. Amíg elkészítjük a krémet az alsó réteget félretesszük. 

3.) A dobozban található „Creme” zacskó tartalmát 400g kókuszjoghurttal egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Ha nem adsz hozzá növényi tejet remélhetőleg neked egy szeletelhető süteményed lesz, és nem fog szétfolyni. 

4.) Az krémhez friss gyümölcsöt adunk, belereszeljük a biocitrom héját (csak haladók), és az egészet összeforgatjuk. Nekem egy mangó került a krémbe, amiből egy szeletet félretettem díszítésnek, de a többi apró kockákra vágva belekerült. 

5.) Rásimítjuk a zabos alapra és betesszük a hűtőbe, amíg a tetejére a gyümölcsös réteget is elkészítjük 

6.) A dobozban található 3. zacskó „Fruchtspiegel” tartalmát 400 ml hideg gyümölcslével elkeverjük egy lábosban. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, ettől hirtelen be fog sűrűsödni.

7.) Elővesszük a hűtőből a süteményt és a gyümölcsleves krémet egyenletesen eloszlatjuk a tetején.

8.) Hűtőbe helyezzük 4-5 órára, és tálalható.