Almás morzsasüti

Hisztamindiéta Szint: Kezdő

Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis finom desszertre vágysz, ez a gluténmentes almás morzsasüti tökéletes választás! Ropogós tetejével és szaftos almás rétegével garantáltan a kedvenceid közé fog tartozni!

Hozzávalók:

Almás réteghez:
– 2 kisebb alma
– fél üveg almapüré

Ropogós réteghez:
150 g Bauckhof almás-fahéjas porridge
– 50 g kókuszzsír
– 2-3 evőkanál édesítésre alkalmas szirup (kókuszvirág-, rizs-, juhar, datolyaszirup)
– 2 evőkanál növényi tej

almás morzsasüti
  • Bauckhof bio almás-fahéjas zabkása 400g
    2 190 Ft
  • Biopont BIO rizsszirup 300g
    1 890 Ft
  • Rapunzel bio kókuszvirág szirup 250g
    2 590 Ft
  • Soyana bio rizstej 1l
    1 590 Ft

Elkészítés

1.) A két kisebb almát felvágjuk, és összekeverjük a fél üveg almapürével.

2.) Egy hőálló üveg aljába elterítjük az almát.

3.) Elkészítjük a crumble réteget: összekeverjük a porridge-t a kókuszzsírral, az édesítővel és a 2 evőkanál növényi tejjel.

4.) Eloszlatjuk a zabos réteget az alma tetején, és 180 fokon alsó-felső sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Bauckhof bio almás-fahéjas zabkása 400g
    2 190 Ft
  • Green Organics juharszirup 250 ml
    3 690 Ft
  • Rapunzel bio datolyaszirup 250g
    1 790 Ft
  • Soyana bio rizstej 1l
    1 590 Ft