
Almás morzsasüti
Hisztamindiéta Szint: Kezdő
Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis finom desszertre vágysz, ez a gluténmentes almás morzsasüti tökéletes választás! Ropogós tetejével és szaftos almás rétegével garantáltan a kedvenceid közé fog tartozni!
Hozzávalók:
Almás réteghez:
– 2 kisebb alma
– fél üveg almapüré
Ropogós réteghez:
– 150 g Bauckhof almás-fahéjas porridge
– 50 g kókuszzsír
– 2-3 evőkanál édesítésre alkalmas szirup (kókuszvirág-, rizs-, juhar, datolyaszirup)
– 2 evőkanál növényi tej

Elkészítés
1.) A két kisebb almát felvágjuk, és összekeverjük a fél üveg almapürével.
2.) Egy hőálló üveg aljába elterítjük az almát.
3.) Elkészítjük a crumble réteget: összekeverjük a porridge-t a kókuszzsírral, az édesítővel és a 2 evőkanál növényi tejjel.
4.) Eloszlatjuk a zabos réteget az alma tetején, és 180 fokon alsó-felső sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.