Karamellás chia puding
Reggeliként és nassolnivalóként is fogyaszthatod ezt a chia pudingot. Variálhatod gyümölcsökkel, de készíthetsz hozzá a recept alapján tejmentes karamella öntetet is.
– 4 db kacsacomb
– só
– fehérbors
1.) A kacsacombokat megtisztítom a maradék tolltól ha van rajta.
2.) Alaposan bedörzsölöm sóval, és kevés fehérborsot őrölök rá. A borsot elhagyhatod vagy helyettesítheted borsikafűvel.
3.) A combokat a bőrével lefelé helyezem egy kizsírozott tepsibe. Ha így sütöd meg jobban kisül a zsírja (legalábbis azt mondják) és ropogósabb lesz a bőre.
4.) Egy pici vizet öntök alá és lefedem. Nem használok alufóliát hús sütéshez, ezért van olyan tepsibe teszem, aminek van teteje, vagy az Ikea szilikon fedőjét használom.
4.) Bőrrel lefelé sütöm nagyjából egy órát 180-185 fokon, légkeveréssel.
5.) Ezután leveszem a fedőt, megfordítom a combokat és grill fokozaton addig pirítom míg ropogós nem lesz a bőre.
Tálalhatod édesburgonyapürével, párolt káposztával vagy klasszikus burgonyával. Jó passzolnak hozzá gyümölcsös öntetek, mint füge, meggymártás vagy ribizli lekvár.
Reggeliként és nassolnivalóként is fogyaszthatod ezt a chia pudingot. Variálhatod gyümölcsökkel, de készíthetsz hozzá a recept alapján tejmentes karamella öntetet is.
A kínai konyha ízeit kénytelenek vagyunk mellőzni, mert sem a szója szósz, sem a nátrium-glutamát nem javasolt hisztaminérzékenyként. Ebben az ételben mégis nagyon jól visszaköszön a keleti ízvilág, annak ellenére, hogy egyetlen magas hisztaminos összetevőt sem használtam.
Gyorsan elkészíthető halas recept, amely ideális rohanós hétköznapokra, mert csak be kell dobni a sütőbe.
Rengetegszer készítettem már és annyira el tudom találni a fűszerezését, hogy még idegenek sem veszik észre, hogy ez nem paradicsomszószos bolognai.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
KÖZÉPHALADÓ – Ez a recept elég sok összetevőt tartalmaz emiatt azoknak ajánlom, akik már jobban kiismerik magukat a betegségüket illetően, és nem félnek új dolgokat kipróbálni.
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!
Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!
Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!