Kínai sült zöldséges rizstészta

Kezdő

A kínai konyha ízeit kénytelenek vagyunk mellőzni, mert sem a szója szósz, sem a nátrium-glutamát nem javasolt hisztaminérzékenyként. Ebben az ételben mégis nagyon jól visszaköszön a keleti ízvilág, annak ellenére, hogy egyetlen magas hisztaminos összetevőt sem használtam.

HOZZÁVALÓK

– Rizstészta

– zöldségkeverék (fagyasztott is lehet)

– gomba

– fehérhagyma

– fokhagyma

– 1 teáskanál nyers méz

– 1 evőkanál almaecet

– só, őrölt koriander, kurkuma, gyömbér (opcionális)

Nyomtatás

Elkészítés

A rizstésztát megfőzöm, de megpróbálom nem túlfőzni különben az egész leragad a végén, amikor meg kell pirítani. Szóval al dente legyen a rizstészta!

A zöldségeket wokban egy evőkanál almaecettel zsíron megpirítom. Sóval, őrölt koriander maggal, kurkumával és egy teáskanál nyers mézzel ízesítem. Ha lecsöpögtettem a remélhetően al dente rizstésztámat, akkor egy evőkanál vajon összepirítom a tésztát a zöldségekkel. Ízlés szerint sózd meg és ha pikánsabbra vágysz adhatsz hozzá fokhagymanyomóval préselt gyömbért.

LEgkedveltebb receptek

Ezek is érdekelhetnek...

tejberizs

Rizspohárkrém

Egy egyszerű rizspohárkrém is lehet igazán finom! Rengeteg módon variálható különböző gyümölcsökkel. Fogyaszthatod reggeliként, desszertként, de magaddal is tudod vinni és útközben elfogyasztani.

Tovább olvasom »

Nyers vegán torta

Ezt a tortalapot bármilyen vegán sütemény alapjának felhasználhatod. Készíthető vele muffin formában sütemény, vagy tortalapban kisebb méretű torta is.

Tovább olvasom »