Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Kínai sült zöldséges rizstészta

Kezdő

A kínai konyha ízeit kénytelenek vagyunk mellőzni, mert sem a szója szósz, sem a nátrium-glutamát nem javasolt hisztaminérzékenyként. Ebben az ételben mégis nagyon jól visszaköszön a keleti ízvilág, annak ellenére, hogy egyetlen magas hisztaminos összetevőt sem használtam.

HOZZÁVALÓK

Rizstészta

– zöldségkeverék, amit bírsz (fagyasztott is lehet)

– gomba (csak friss csiperke kezdőknek)

– fehérhagyma

– fokhagyma (fokhagymapor jobban tolerálható)

– 1 teáskanál nyers méz

– 1 evőkanál almaecet (lehet verjus is kezdőknek)

– só, őrölt koriander, kurkuma, gyömbér (opcionális)

– 3 evőkanál kókusz amino szósz (csak haladóknak, mert ez is fermentált) 

Nyomtatás

Elkészítés

1.) A rizstésztát megfőzöm, de megpróbálom nem túlfőzni különben az egész leragad a végén, amikor meg kell pirítani. Szóval al dente legyen a rizstészta!

2.) A zöldségeket wokban egy evőkanál almaecettel zsíron megpirítom.

3.) Sóval, őrölt koriander maggal, kurkumával és egy teáskanál nyers mézzel ízesítem.

4.) Ha lecsöpögtettem a remélhetően al dente rizstésztámat, akkor egy evőkanál vajon összepirítom a tésztát a zöldségekkel.

5.) Ízlés szerint sózd meg és ha pikánsabbra vágysz adhatsz hozzá fokhagymanyomóval préselt gyömbért.

LEgkedveltebb receptek

Sajttorta

Sajttorta

Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Cukkinis fasírozott

Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert  könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.

Tovább olvasom »