Bundáskenyér
Kezdőként készítheted csak tojássárgájával vagy, ha te eszel fürjtojást természetesen azzal is.
Haladóként használhatsz egész tyúktojást.
IR barát lehet a recept, ha a tésztalapokat cukkinire cseréled. A cukkinit vágd hosszában szeletekre és használd ezt a lasagne tészta helyett.
– BOLOGNAI SZÓSZ (A receptet itt találod)
– 2 EVŐKANÁL VAJ vagy kókuszzsír
– 2-3 EVŐKANÁL RIZSLISZT
– 1 NAGY BÖGRE növényiTEJ (én mandulát használok a besamelhez pl.: Alnatura, DM Bio)
– SÓ, BORS, SZERECSENDIÓ
1.) Először készítek egy bolognait az alábbi recept alapján. Hasznos, ha már van eltéve
2.) Egy másik lábosban besamel mártás főzök az alábbiak szerint: a vajat felolvasztom és adok hozzá 2-3 kanál rizslisztet.
3.) Egy kicsit pirítom és felöntöm olyan 3-4 dl mandulatejjel. (Azért használok ehhez mandulatejet, mert a rizstejtől édes lenne, a kókusztól meg kókusz íze.)
4.) Sózod, borsozod, adsz hozzá szerecsendiót és lassan kevergetve megvárod amíg besűrűsödik.
5.) Ha ez mind kész, akkor jöhet a cukkini szeletelés. A cukkiniket egy éles késsel lapokra vágod és elkezded rétegezni egy kizsírozott tepsibe.
6.) Alulra cukkini, fölé bolognai, afölé besamel és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
7.) Én ritkán teszek rá sajtot, de ha igen akkor kecskesajtot szoktam, mivel a tehéntejjel nem vagyunk jóban.
8.) 180 celsiuson 30 percet pirítom.
Ha eltelt a fél nap kész is van, és hurrá a nap második felét lehet mosogatással tölteni. 🙂 De az ízélmény mindenért kárpótol majd!
Ha te tésztával szeretnéd készíteni, akkor a cukkini helyett tésztalapokkal fogsz rétegezni. Nem kell előfőzni a lapokat, de 30-40 perc sütési idővel számolj és a blognainak bőven legyen leve, amit a tészta felszívhat.
Kezdőként készítheted csak tojássárgájával vagy, ha te eszel fürjtojást természetesen azzal is.
Haladóként használhatsz egész tyúktojást.
Határozottan a karácsony hangulatát idézi számomra ez a leves, ezért legtöbbször a karácsonyi időszakban készítem.
KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
Rengetegszer készítettem már és annyira el tudom találni a fűszerezését, hogy még idegenek sem veszik észre, hogy ez nem paradicsomszószos bolognai.
Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!
Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.
Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!