„Citromos” almaleves
Frissítő, savanykás almaleves forró nyári napokra. Jól kihűtve fogyasztandó!
Tipp: Ha tejmentes fehér csokoládét használsz a recept lehet teljesen tejszármazék mentes és vegán is.
– 200 g zabpehely
– 120 g vaj
– 30 g porcukor
Krémhez:
– 300 g fehér csokoládé
– 30 g vaj vagy ghee
– 5 g agar-agar vagy zselatin
– 400 ml kókusztejszín
Tetejére: felfőzött gyümölcs tetszés szerint.
Az alaphoz a zabpelyhet aprítóban porrá őröljük, nem kell teljesen lisztté! Összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal, majd egy kerek 20 cm-es sütőformába lapogatjuk és 30 percre hűlni hagyjuk.
A krémhez a fehércsokoládét, vajat, agar-agart és a kókusztejszínt összemelegítjük vízgőz felett, majd a zabpelyhes alap tetejére öntjük. Hideg helyre tesszük és alaposan kihűtjük.
A tetejére ízlés szerinti gyümölcsöt felfőzünk egy kiskanál agar-agarral, és ha már a torta alaposan megdermedt, ráöntjük és fogyasztásig hideg helyre tesszük.
Frissítő, savanykás almaleves forró nyári napokra. Jól kihűtve fogyasztandó!
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.
Ez volt az egyik túlélő receptem, amikor a hisztamin diétát elkezdtem. Kevés összetevőt tartalmaz és villámgyorsan elkészíthető.
Emlékszel még a menzás meggymártásos húsra darával? Én imádtam gyerekként és ezt szerettem volna megalkotni liszt és tejtermékek nélkül.
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
Tojás nélkül is szaftos, kezdő diétába is beilleszthető gluténmentes piskóta villámgyorsan. Tortalapnak is készítheted.
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!