Gluténmentes hisztaminszegény gofri
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett csomagpontokra!
– 2 DB TOJÁSSÁRGÁJA (ha extra érzékeny vagy a tojásfehérjére, a tojást óvatosan le is moshatod, ahogy a videóban látod)
– 3 DL MAGAS OLAJSAVAS NAPRAFORGÓOLAJ VAGY AVOKÁDÓOLAJ
– 1 TK. MUSTÁR (PL.: ALNATURA)
– 1 TK. SÓ
– 2 TK. CUKOR VAGY BÁRMILYEN ÉDESÍTŐ, AMI NEKED MEGFELELŐ
– 1 TK. ALMAECET VAGY VERJUS (CITROMLÉ HELYETTESÍTÉSRE)
1.) A tojást és az olajat is szobahőmérsékletűre melegítem. Ez segít, hogy az olajat a tojás könnyebben felvegye és biztosan sikerüljön a majonéz.
2.) A tojásokat a teáskanál mustárral alaposan elkeverem, felhabosítom.
3.) Elkezdem az olajat vékony sugárban, lassan adagolni a tojáshoz miközben folyamatosan a habverővel keverem. Ha teszel egy konyharuhát a tál alá nem fog elforogni.
4.) Addig keverem amíg a tojás az összes olajat fel nem veszi.
5.) Ízesítem sóval, cukorral és egy kevés verjusvel.
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!
Tipikus olasz desszert, amely nem túl édes és számtalan verzióban elkészíthető. Akár hisztaminszegényen, tejtermékmentesen is!
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
Ingyenes szállítás 25000 Ft felett csomagpontokra!