Ingyenes szállítás 25.000 Ft felett csomagpontokra!

Házi majonéz

középhaladó

A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!

Hozzávalók:

– 2 DB TOJÁSSÁRGÁJA (ha extra érzékeny vagy a tojásfehérjére, a tojást óvatosan le is moshatod, ahogy a videóban látod)

– 3 DL MAGAS OLAJSAVAS NAPRAFORGÓOLAJ VAGY AVOKÁDÓOLAJ

– 1 TK. MUSTÁR (PL.: ALNATURA)

– 1 TK. SÓ

– 2 TK. CUKOR VAGY BÁRMILYEN ÉDESÍTŐ, AMI NEKED MEGFELELŐ

– 1 TK. ALMAECET VAGY VERJUS (CITROMLÉ HELYETTESÍTÉSRE)

Nyomtatás

Elkészítés

1.)  A tojást és az olajat is szobahőmérsékletűre melegítem. Ez segít, hogy az olajat a tojás könnyebben felvegye és biztosan sikerüljön a majonéz. 
2.) A tojásokat a teáskanál mustárral alaposan elkeverem, felhabosítom. 

3.) Elkezdem az olajat vékony sugárban, lassan adagolni a tojáshoz miközben folyamatosan a habverővel keverem. Ha teszel egy konyharuhát a tál alá nem fog elforogni. 

4.) Addig keverem amíg a tojás az összes olajat fel nem veszi. 

5.) Ízesítem sóval, cukorral és egy kevés verjusvel. 

Nézd meg ezeket is!

Házi majonéz

A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...