Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Csodakenyér bucik

Kezdő

Villámgyorsan elkészíthető magkeverékből készült bucik. A Bauckhof csodakenyér keveréket megsütheted kenyérkének is. 

A magkeverékben napraforgómag is van, ami a táblázatban 1-es kódot kapott. Keresgéltem, hogy vajon mi lehet az oka, de nem találtam rá komolyabb választ, minthogy előfordulhat, hogy az olajos magokat hosszú ideig tárolják és ezidő alatt keletkezhet benne hisztamin.

A saját tapasztalatom az, hogy kis mennyiségben általában senkinek nem okoz gondot a napraforgómag. 

HOZZÁVALÓK

– 1 zacskó Bauckhof csodakenyér magkeverék

– 550 ml forrásban lévő víz

Nyomtatás

Elkészítés

1.) A Bauckhof csodakenyér keveréket egy tálba öntjük és 550 ml forrásban lévő vízzel elkeverjük, és 20 percet dagadni hagyjuk.

2.) A keveréket egy kizsírozott kenyérformába (25 cm x 10 cm) egyengetjük, és egy nedves spatulával elsimítjuk.

3.) Előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütésen 70 perc alatt készre sütjük.

4.) Ha elkészült azonnal kivesszük a formából. Mielőtt felszeletelnék rácsra helyezve teljesen kihűtjük.

Ropogós ripsz, kisebb zsemlék vagy egy egész kenyér is készülhet a lisztkeverék által. A tésztája hasonlít a töményebb állagú magkenyerekéhez.

A lisztkeverékben napraforgómag van, ami 1-es a táblázatban.

LEgkedveltebb receptek

Tojáskrém

A tojás rendkívül gazdag kolin forrás, amelyre nagy szükségünk van a szerveztünk számos funkciójának fenntartásában.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Cukkinis fasírozott

Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert  könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.

Tovább olvasom »

Fehércsokis zabtorta

Ünnepi alkalmakra kiváló, sütés nélküli torta. Előkészítés után fogyasztásig a hűtőben tárolhatod és foglalatoskodhatsz a többi étel előkészítésével. Az már csak hab a tortán, hogy senkinek nem fog feltűnni, hogy ez egy hisztamin diétába beilleszthető édesség!

Tovább olvasom »