
Gyümölcsös gluténmentes piskóta
Kezdő
Isteni finom vegán, gluténmentes gyümölcsös piskóta
A tésztát készítheted muffinnak, tortalapnak, piskótatekercsnek. Nincs semmilyen mellékíze és frissen fogyasztva 100%-ig olyan, mint az igazi felvert tojásfehérjével készült piskóta.
Hozzávalók:
- Bauckhof gyümölcsös piskóta lisztkeverék (1 zsacskó)
- 50g étkezési keményítő (tápióka, burgonya, nyílgyökérliszt)
- 75 g darált mandula (lehet bármi más is a makadámia például 0-ás, vagy elhagyható)
- 50 g kókuszzsír vagy vaj
- 175 g almapüré
- ízlés szerinti gyümölcs a tetejére (áfonya, szeder, meggy, cseresznye)

Elkészítés
1.) Az szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.
2.) A kókuszzsírt és az almapürét hozzáadjuk. A kókuszzsír (vaj) ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben melegítsd meg, hogy folyékony legyen.
3.) Az egészet összekevered és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöd. Én 22-cm-es formát használtam a videóban. (Ha kicsi tortaformában sütöd, olyan magas lesz, mint a fenti képen.)
4.) Előmelegített sütőben 175 fokon, 45 perc alatt megsütöd. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz a sütési idő megnövekedhet.
5.) Ha elkészült rácson hagyod kihűlni és csak ezután szeleteld fel.