Gluténmentes hisztaminszegény gofri
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
Isteni finom vegán, gluténmentes gyümölcsös piskóta 🍰
A tésztát készítheted muffinnak, tortalapnak, piskótatekercsnek. Nincs semmilyen mellékíze és frissen fogyasztva 100%-ig olyan, mint az igazi felvert tojásfehérjével készült piskóta.
Áfonya helyett használhatsz, fagyasztott meggyet, szedret vagy bármilyen friss gyümölcsöt. Ha nem mélyhűtött gyümölccsel készíted a gluténmentes piskótát a sütési idő kevesebb is lehet.
1.) Az szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.
2.) A kókuszzsírt és az almapürét hozzáadjuk. A kókuszzsír (vaj) ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben melegítsd meg, hogy folyékony legyen.
3.) Az egészet összekevered és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöd. Én 22-cm-es formát használtam a videóban. (Ha kicsi tortaformában sütöd, olyan magas lesz, mint a fenti képen.)
4.) Előmelegített sütőben 175 fokon, 45 perc alatt megsütöd.
5.) Ha elkészült rácson hagyod kihűlni és csak ezután szeleteld fel.
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!
Tojás nélkül is szaftos, kezdő diétába is beilleszthető gluténmentes piskóta villámgyorsan. Tortalapnak is készítheted.