Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Gyümölcsös gluténmentes piskóta

kezdőknek

Isteni finom vegán, gluténmentes gyümölcsös piskóta 🍰

A tésztát készítheted muffinnak, tortalapnak, piskótatekercsnek. Nincs semmilyen mellékíze és frissen fogyasztva 100%-ig olyan, mint az igazi felvert tojásfehérjével készült piskóta.

Áfonya helyett használhatsz, fagyasztott meggyet, szedret vagy bármilyen friss gyümölcsöt. Ha nem mélyhűtött gyümölccsel készíted a gluténmentes piskótát a sütési idő kevesebb is lehet. 

Elkészítés

1.)  Az szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.

2.) A kókuszzsírt és az almapürét hozzáadjuk. A kókuszzsír (vaj) ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben melegítsd meg, hogy folyékony legyen.

3.) Az egészet összekevered és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöd. Én 22-cm-es formát használtam a videóban. (Ha kicsi tortaformában sütöd, olyan magas lesz, mint a fenti képen.)

4.) Előmelegített sütőben 175 fokon, 45 perc alatt megsütöd. 

5.) Ha elkészült rácson hagyod kihűlni és csak ezután szeleteld fel. 

 

Hisztaminhack

Tanuld meg velünk lépésről-lépésre, hogy miként lehetsz tünetmentes és hogyan alakítsd ki az új életmódodat.

Ezek is érdekelhetnek...

Cukkinis fasírozott

Kezdő hisztaminosként ez volt az egyik Jolly Joker ételem, mert  könnyen fagyasztható, adagonként ki tudtam venni a mélyhűtőből és közvetlenül fogyasztás előtt, felengedés nélkül dobtam is a serpenyőbe.

Tovább olvasom »
Sajttorta

Sajttorta

Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!

Tovább olvasom »

Gesztenyekrém

Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.

Tovább olvasom »