Gyümölcsös gluténmentes piskóta

Kezdő

Isteni finom vegán, gluténmentes gyümölcsös piskóta

A tésztát készítheted muffinnak, tortalapnak, piskótatekercsnek. Nincs semmilyen mellékíze és frissen fogyasztva 100%-ig olyan, mint az igazi felvert tojásfehérjével készült piskóta.

Hozzávalók:

  • Bauckhof gyümölcsös piskóta lisztkeverék (1 zsacskó)
  • 50g étkezési keményítő (tápióka, burgonya, nyílgyökérliszt)
  • 75 g darált mandula (lehet bármi más is a makadámia például 0-ás, vagy elhagyható)
  • 50 g kókuszzsír vagy vaj
  • 175 g almapüré
  • ízlés szerinti gyümölcs a tetejére (áfonya, szeder, meggy, cseresznye)
  • Bauckhof BIO gyors almás sütemény lisztkeverék
    2 190 Ft
  • Bauckhof BIO gyümölcsös piskóta lisztkeverék
    1 990 Ft
  • Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék
    2 190 Ft
  • Byodo bio magas olajsavas napraforgóolaj 0,75L
    3 890 Ft

Elkészítés

1.)  Az szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.

2.) A kókuszzsírt és az almapürét hozzáadjuk. A kókuszzsír (vaj) ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben melegítsd meg, hogy folyékony legyen.

3.) Az egészet összekevered és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöd. Én 22-cm-es formát használtam a videóban. (Ha kicsi tortaformában sütöd, olyan magas lesz, mint a fenti képen.)

4.) Előmelegített sütőben 175 fokon, 45 perc alatt megsütöd. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz a sütési idő megnövekedhet.

5.) Ha elkészült rácson hagyod kihűlni és csak ezután szeleteld fel. 

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Bauckhof BIO gyors almás sütemény lisztkeverék
    2 190 Ft
  • Bauckhof BIO gyümölcsös piskóta lisztkeverék
    1 990 Ft
  • Bauckhof márványkuglóf lisztkeverék
    2 190 Ft
  • Byodo bio magas olajsavas napraforgóolaj 0,75L
    3 890 Ft