Ingyenes szállítás csomagpontokra 25.000 Ft felett!

hisztaminmentes almás pite

Hisztaminmentes almás pite

kezdőknek

Próbáld ki te is a glutén-, tej-, tojásmentes és hisztaminszegény almás pite receptünket!

Hozzávalók

A tésztához (20×30 cm-es sütőformához):

 

Ha te nagyobb tepsiben sütöd, akkor készítsd el a dobozban lévő mindkét zacskót és duplázd meg a tésztához való összetevőket!

Almás töltelékhez:

  • 300-400 g reszelt alma
  • 50g zabpehely
  • 10g negyedannyi édesítő (természetesen tehetsz bele cukrot is ~50g elég bele)
  • 1 m.k. ceylon fahéj (ez jobban tolerálható, mint a klasszikus)
  • 1 e.k. földimandula liszt (diót helyettesítheted vele, de kihagyható)

 

A tetejét megkenheted egy kevés növényi tej és tojássárgája keverékével, vagy csak növényi tejjel is, hogy ne legyen nagyon vérszegény a színe.

hisztaminmentes almas pite

Elkészítés

1.)  Először az almás tölteléket készítjük elő. 300-400g almát meghámozunk, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. 

2.) Hozzáadunk egy teáskanál ceylon fehéjat, 50 g zabpelyhet (ez felveszi a felesleges nedvességet az almából), 10 g negyedannyi édesítőt, 1 evőkanál földimandula lisztet és alaposan elkeverjük. 

3.) Ezután elkészítjük a tésztát. A Flammkuchen lisztkeverékből az egyik zacskót használjuk csak fel egy 20×30 cm-es négyzet alakú tepsihez. A lisztkeveréket tálba tesszük és hozzáadjuk az olajat, az almaecetet (vagy aC -vitaminos vizet) és a vizet. 

4.) Egy kanállal gyors mozdulatokkal összekeverjük. Hintsd meg egy kevés gluténmentes liszttel és a kezeddel vedd ki a tálból a tésztát. 

5.) Oszd két egyenlő részre, mert az egyik az alja a másik a teteje lesz az almás pitének.

6.) Kiterítünk egy sütőpapírt és enyhén meglisztezzük. Ezen kinyújtjuk az egyik gombóc tésztát. Ezután sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük és méretre igazítjuk. 

7.) Ráhalmozzuk az almás tölteléket, és egyenletesen elterítjük. 

8.) Lisztezett felületen kinyújtjuk a tészta másik felét, és óvatosan ráemeljük az almás töltelék tetejére.

9.) Növényi tejjel lekenjük a tetejét, és villával apró lyukakat szúrunk rá.

10.) 190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 35 percet sütjük.

11.) Mielőtt felszeleteled várd meg amíg kissé kihűl.