Sült kacsacomb
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
✨ Tipp: A citromhéjat helyettesítheted pár csepp citrom illóolajjal is. A citromhéj esetén jó tolerálhatóságról számolnak be az érintettek, feltételezhetően a citrom leve okoz hisztaminfelszabadulást és nem a héja.
Én ennél a panna cottánál most a kókusztejhez is adtam fehércsokoládét, egy pár kockát az íze kedvéért. Isteni lett!
– 6 dl tejszín / kókusztejszín (ezt a kókusztejszínt ajánlom, mert krémes és nem válik szét)
– 1 evőkanál zselatinpor vagy agar-agar vagy 6 db zselatin lap
– negyedannyi édesítő vagy méz vagy kókuszvirág cukor (ízlés szerint)
– 1 vanília kikapart belseje (vanília helyett tehetsz bele tonkát is)
– 1 citrom héja (opcionális)
– 50 g fehér csokoládé tortabevonó
1.) A tejszínt a vanília kikapart belsejével, az ízlés szerint megválasztott édesítővel és a citromhéjjal (opcionális) felforraljuk.
2.) 1 dl tejszínt kihagyunk és elkeverjük benne a zselatint.
3.) Ha a tejszín felforrt hozzáadjuk a zselatinos tejszínünket is, és alaposan elkeverjük a forró tejszínben.
4.) Mágvárjuk amíg mégegyszer felforr egy pillanatra és elkészültünk.
5.) Kis poharakba töltjük és alaposan kihűtjük.
6.) A tetejére fehércsokoládé tortabevonót olvasztunk vízgőz felett és a megdermedt panna cották tetején egyenletesen elosztjuk.
7.) Fogyasztásig hideg helyre helyezzük .
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!
A kínai konyha ízeit kénytelenek vagyunk mellőzni, mert sem a szója szósz, sem a nátrium-glutamát nem javasolt hisztaminérzékenyként. Ebben az ételben mégis nagyon jól visszaköszön a keleti ízvilág, annak ellenére, hogy egyetlen magas hisztaminos összetevőt sem használtam.
A kacsa a legjobban tolerálható húsfélék közé tartozik. Egyszerű elkészíteni és bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét!
A gulyáslevest sokszor éri a vád miszerint hisztaminérzékeny nem eheti. Ez teljesen hamis, csak kisebb változtatásokra van szükség, de a végeredmény ugyanolyan ízvilág lesz, mint az eredeti.
KEZDŐ – A csirkenyársat tetszés szerint alakíthatod a saját határaidnak megfelelően. Ebben a receptben mutatok pár alternatívát a haladóbb verzókig.
Egyszerű, gyors, vegán, gluténmentes és hisztaminszegény alternatívája a sokak által kedvelt liszttel és tojással készülő gofrinak.
Glutènmentes, hisztaminszegény, laktózmentes, rèpatorta villámgyorsan!
A receptet kedved szerint variálhatod bármilyen gyümölccsel készítheted, nem muszáj almával. Ha lehagyod a tetejéről a mandulapálcikákat tökéletesen hisztaminszegény!