Bauckhof Bio Csodakenyér - gluténmentes

(2 vásárlói értékelés)

Összetevők: teljeskiőrlésű gluténmentes zabpehely*, tökmag*, napraforgómag*, aprított lenmag*, szezám*, lenmag*, chia mag (Salvia hispanica)*, teljeskiőrlésű kölespehely*, őrölt útifűmaghéj*, tengeri só
* Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Gyártó: Bauckhof
Kiszerelés: 600 g

 

2,190Ft

15 készleten

Leírás

Bauckhof Bio Csodakenyér keverék

Gluténmentes keverék, mely hisztaminszegény is, de tartalmaz napraforgómagot és szezámot, amelyek a 0-ás hisztamindiéta esetén kerülendőek.

Markset norvég lelkész a hazájában és Németországban rendkívül népszerű Wunderbrød kenyérreceptjét a norvég síelők sebességének és állóképességének javítását megcélozva fejlesztette ki. Élesztő, liszt és hozzáadott cukor nélkül, vegán fehérjével készült. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, omega-3 zsírsavban és rostokban. E-vitamint, B1-vitamint, B6-vitamint, folsavat, káliumot, kálciumot, vasat, cinket tartalmaz, gazdag foszforban, magnéziumban, rézben és mangánban. Többféleképpen elkészíthető: 20-180 perc dagasztást követően 70-80 perc sütést igényel.

Tápérték/100g (100g sült kenyér tartalma az elkészítés után) Energia:1189kJ/286 kcal, Zsír: 17 g, ebből telített zsísav: 2,4 g, Szénhidrát: 17 g , ebből cukor: 0,5 g, Élelmi rost: 8,1 g , Fehérje: 12 g, Só: 0,91 g, Kalcium : 139,8 mg ( 17% NRV), Vas: 3  mg (21% NRV*), Folsav: 46,8 µg (23% NRV), Kálium:315 mg (16%NRV), Réz: ,59 mg(59% NRV), Magnézium: 140 mg (37% NRV), Mangán: 1,59 mg (80% NRV), Foszfor: 316 mg (45% NRV), Vitamin B1 (Thiamin): 0,16 mg (16% NRV), Vitamin B6: 0,32 mg (23%NRV), Vitamin E: 3,37 mg (28% NRV), Cink: 2,23 mg (22% NRV), Linolénsav (Omgega-3 zsírsav): 2,95g

NRV = Referenciamennyiségek a vitaminok és ásványianyagok napi beviteléhez

Elkészítés

Eredeti norvég elkészítés sütőlapon:
Nagyon szaftos, finom kenyér. (Nem ropogós kenyérlap!)

A csomag tartalmát 1l hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán keresztül hagyjuk megduzzadni. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra terítjük és egyenletesen elsimítjuk. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül , 200 °C-on kb. alsó-felső sütőállásnál 80 percig sütjük.

Gyors elkészítés:
A csomag  tartalmát egy tálba tesszük, 600 ml forró vízzel elkeverjük és 20 percig állni -dagadni- hagyjuk. A tésztát egy jól kizsírozott sütőformába helyezzük , egy nedves spatula segítségével eloszlatjuk és elsimítjuk a tetejét. A kenyeret előmelegített sütőben, alsó-felső sütőállásnál 200°C-on 70 percig sütjük. Az elkészült kenyeret azonnal vegyük ki a sütőformából, szeletelés előtt rácson hagyjuk kihűlni.

További információk

Tömeg 0.615 kg
Allergén információk

gluténmentes, hisztaminszegény, kukoricamentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegán

Bauckhof Bio Csodakenyér – gluténmentes termékről 2 értékelés

  1. Névtelen (megerősített tulajdonos)

    A másik csodakenyérhez hasonlóan ez is elképesztően finom.

  2. Ágnes (megerősített tulajdonos)

    Finom, csupamagos csoda. Könnyű elkészíteni. Kedvenc.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Elvetés

5% Kedvezmény
Majdnem…
500 Ft kupon
Nem sikerült
Ingyenes szállítás
Pörgess újra!
10% Kedvezmény
20% Kedvezmény
Próbálj szerencsét!

Pörgess egyet, hogy kedvezményes áron szerezhesd be a kedvenc hisztaminszegény termékeidet!

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.