Keresés

Almás-fahéjas tejberizs

Kezdő

Univerzális recept, amely sokféleképpen készíthető. To go ételnek is tökéletes, mert hidegen és melegen is fogyasztható. Előnyben részesítem a kihűtött verzióját, mert így a vércukorra gyakorolt hatása is kisebb és akár desszertként is fogyasztható. Elkészítheted előző este is, hűtőbe teszed és reggel fogyasztod hidegen. 

💫 Infó: A földimandula nem olajos mag, hanem egy gumó. Kiválóan helyettesíthető vele a dió és a diós íz. 

A sima fahéj helyett próbáld ki a bio ceylon fahéjat. A beszámolók alapján sokkal jobban tolerálható!

Hozzávalók

– rizottó rizs (áztatva)

glicin vagy nyers méz

– egy kis darabka vaj

– 1 tojássárgája

– alma

fahéj

– csipet só

– földimandula

Print

Elkészítés

1.) A rizst beáztatom minimum egy órára, de nyugodtan hagyhatjátok tovább is ázni. Ugyanezt lehet quinoával is, nem muszáj rizst használni.

Az áztatással csökkenthető az antitápanyagok mennyisége, és az esetleges arzén szennyezettség a rizsben. Ha valamiért elfelejted beáztatni, akkor a minimum egy alapos forró vizes öblítést eszközölj az elkészítést megelőzően!

2.) Vízben, csipet sóval felteszem főni a rizst és folyamatos kevergetés mellett megvárom, amíg krémessé válik. Nem adok hozzá semmilyen tejet, csak vízben főzöm krémessé! Ezért jobb, ha tényleg tejberizsnek való rizst választasz hozzá, mert ezeknél nem fogod észrevenni a tej hiányát!

3.) A végén hozzáadok egy tojássárgáját és egy kis darab vajat, hogy tartalmasabbá tegyem, mert a tejberizs nem a legmagasabb tápanyag-sűrűségű étel. Üres kalóriákra pedig nincs szükség.

4.) Ha elkészült hozzáadok ízlés szerint zsíros kókusztejet, egy teáskanál mézet, fahéjat, felkockázott almát és földimandulát.

Hisztaminhack

Tanuld meg velünk lépésről-lépésre, hogy miként lehetsz tünetmentes és hogyan alakítsd ki az új életmódodat.

Nézd meg ezeket is!

Ezek is érdekelhetnek...