Leírás
Bauckhof bio gluténmentes zabos zsemle 350 g
Kívülről világos, belülről szaftos – ez a Wunderbrödchen. A Bauck malmából származó legjobb zabból készült változat. Akár sós feltéttel, akár édes lekvárral, a Wunderbrödchen zab zsemlék bármihez felhasználhatóak. Még gluténmentes is, megfelel a legmagasabb Demeter minőségi előírásoknak, és nagyon könnyen, sokoldalúan elkészíthető.
A Bauckhof zabos zsemle egy pillantásra:
- A legjobb Demeter minőség
- Gluténmentes és vegán
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Enyhe zabíz – egyenesen a Bauck malomból
- Sokoldalúan elkészíthető
Tipp: Jól használható fagyasztásra.
Összetevők: teljeskiőrlésű zabpehely** gluténmentes 84%, őrölt arany lenmag*, őrölt útifűmaghéj*, zabkorpa** gluténmentes, kősó*
*ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
** biodinamikus gazdálkodásból
Nyomokban szóját, más dióféléket és olajos magvakat, szezámot, mustárt és lupint tartalmazhat.
Tápérték 100g lisztkeverékben
Energia | 1540 kJ/366 kcal |
Zsír | 8,7 g |
ebből telített zsírsavak | 1,3 g |
Szénhidrát | 52 g |
ebből cukor | 0,8 g |
Fehérje | 13 g |
Rostok | 14 g |
Só | 1,7 g |
Elkészítés:
Hozzávalók: 350 g lisztkeverék, 400 ml víz
- A sütőt felső-alsó sütésen 220 fokra előmelegítjük.
- A lisztkeveréket 400 ml vízzel elkeverjük, majd 5 percet állni hagyjuk.
- Nedves kézzel a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és kilapítjuk annyira, hogy nagyjából 2 cm magasak legyenek.
- A zsemléket (kelesztési idő nélkül) az előmelegített sütőbe tesszük, közepes magasságra.
- 35 perc sütési időt követően kivesszük őket, és egy rácson hagyjuk kihűlni.
Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom is!