Sajttorta

Kezdőknek

Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!

Hozzávalók:

  • Bauckhof bio sajttorta alap
  • 150 g kecskesajt
  • 600g kókuszjoghurt
  • 70 g vaj vagy kókuszzsír
  • 2 dl bármilyen gyümölcslé
  • gyümölcs ízlés- és toleranciaszinted szerint

Elkészítés

A tortaalap nem csak bio, de alapanyagai ellenőrzött ökológiai és biodinamikus (demeter) mezőgazdaságból (82%) származnak és nem tartalmaznak mást, mint: gluténmentes zabliszt, nyers nádcukor, kukorica keményítő, rizskeményítő, kősó, vanília. 

A többi összetevőt az Aldiban vásároltam: kókuszjoghurt, kecskesajt. Azért ezt a kecskesajtot választottam, amit a videóban látsz, mert ez volt az egyetlen adalékmentes natúr kecskesajt. Helyettesítheted vegán mascarpone-val is, de azt kevésbé ajánlom a sok adalékanyag miatt.

1.)  A alaphoz a lisztkeveréket összekeverem 70 g vajjal.

2.) A zablisztes keveréket egy sütőpapírral kibélelt formába nyomkodom. Meg lehet sütni, de nem muszáj az alapot. Ha megsütöd ropogósabb lesz.

3.) A krémhez a kókuszjoghurtot és a kecskesajtot elkeverem és hozzáadom a dobozban található keményítő keveréket. Ettől lesz a krém sűrű és vágható hűtés után!

4.) A krémet a zablisztes, ropogós alapon eloszlatom.

5.) A tetejére egy tetszés szerinti gyümölcslével felfőzöm a harmadik zacskóban található zselésítőt. Vigyázz! Kevergesd folyamatosan különben csomós lesz!

6.) Ha besűrűsödött a gyümölcslé a krém tetején eloszlatom. 

7.) Hűtőbe teszem és minimum 2 órát hűtöm mielőtt felvágnám.