Ingyenes szállítás csomagpontokra 25.000 Ft felett!
A tésztához (20×30 cm-es sütőformához):
Ha te nagyobb tepsiben sütöd, akkor készítsd el a dobozban lévő mindkét zacskót és duplázd meg a tésztához való összetevőket!
Almás töltelékhez:
A tetejét megkenheted egy kevés növényi tej és tojássárgája keverékével, vagy csak növényi tejjel is, hogy ne legyen nagyon vérszegény a színe.
1.) Először az almás tölteléket készítjük elő. 300-400g almát meghámozunk, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2.) Hozzáadunk egy teáskanál ceylon fehéjat, 50 g zabpelyhet (ez felveszi a felesleges nedvességet az almából), 10 g negyedannyi édesítőt, 1 evőkanál földimandula lisztet és alaposan elkeverjük.
3.) Ezután elkészítjük a tésztát. A Flammkuchen lisztkeverékből az egyik zacskót használjuk csak fel egy 20×30 cm-es négyzet alakú tepsihez. A lisztkeveréket tálba tesszük és hozzáadjuk az olajat, az almaecetet (vagy aC -vitaminos vizet) és a vizet.
4.) Egy kanállal gyors mozdulatokkal összekeverjük. Hintsd meg egy kevés gluténmentes liszttel és a kezeddel vedd ki a tálból a tésztát.
5.) Oszd két egyenlő részre, mert az egyik az alja a másik a teteje lesz az almás pitének.
6.) Kiterítünk egy sütőpapírt és enyhén meglisztezzük. Ezen kinyújtjuk az egyik gombóc tésztát. Ezután sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük és méretre igazítjuk.
7.) Ráhalmozzuk az almás tölteléket, és egyenletesen elterítjük.
8.) Lisztezett felületen kinyújtjuk a tészta másik felét, és óvatosan ráemeljük az almás töltelék tetejére.
9.) Növényi tejjel lekenjük a tetejét, és villával apró lyukakat szúrunk rá.
10.) 190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 35 percet sütjük.
11.) Mielőtt felszeleteled várd meg amíg kissé kihűl.