Termék részletes leírása
Bauckhof BIO gyors almás sütemény lisztkeverék – gluténmentes 2x250g
Hozzávalók 1 tasak liszthez 25 cm-es tortaforma esetén: 3 tojás, 125g vaj, 500g alma
2 tasakhoz a fenti hozzávalók duplázása szükséges!
Elkészítés:
- Az 500 g almát meghámozzuk és negyedeljük, a 25 cm-es tortaformát kizsírozzuk és a sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésen 180 fokra.
- 1 zacskó lisztkeveréket kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük a 3 tojással, a 125g puha vajjal.
- A tésztát kizsírozott sütőformába töltjük. Az tészta tetején hosszában bemetszéseket csinálunk és az almanegyedeket belehelyezzük.
- A süteményt 45 perc alatt, közepes magasságon, 180 fokon készre sütjük. Ha dupla adagot készítünk gáztepsiben, akkor a sütési idő 50 perc és kész is az isteni finom, gyors almás sütemény.
Vegán verzió esetén: 50g növényi zsiradékot (pl. kókuszzsír), 100 g almapürét, 100g növényi joghurtot keverünk össze 1 tasak lisztkeverékkel.
Almás marcipános sütemény: Szükséged lesz a fenti hozzávalókon kívül 50g marcipánra és 50 g mandulapálcikára.
Előszőr a marcipánt a vajjal összekeverjük és így adjuk a masszához. Sütés előtt a mandulapálcikákat a sütemény tetején eloszlatjuk.
Gyümölcsös sütemény: Az almát helyettesíthetjük sárgabarackkal, rebarbarával, szilvával. Télen fagyasztott, vagy konzerv gyümölcsökkel.
100g lisztkeverékben található tápanyagok átlagosan:
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: | 1600 kJ/377 kcal |
Zsír: | 0,5 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,2 g |
Szénhidrát: | 88 g |
amelyből cukrok: | 45 g |
amelyből poliol: | 0 g |
Fehérje: | 3,9 g |
Só: | 0,78 g |
Összetevők: Rizsliszt* 48%, répacukor* 45%, tápiókakeményítő*, sütőpor (nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: monokálium-tartarát, kukoricakeményítő*), vaníliapor*, tengeri só,
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból
Allergéninformáció: Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket/olajos magvakat, szezámot és szóját.
A családnak nagyon szerette
Nagyon finom
Isteni finom