Keresés
Sajttorta

Sajttorta

Kezdő

Elronthatatlan sajttorta 10 perc alatt. Na jó kell hűteni 2 órát fogyasztás előtt, de elkészíteni tényleg 10 perc. Vegán, tejmentes verzióban is elkészíthető!

Hozzávalók:

Nyomtatás

Elkészítés

A tortaalap nem csak bio, de alapanyagai ellenőrzött ökológiai és biodinamikus (demeter) mezőgazdaságból (82%) származnak és nem tartalmaznak mást, mint: gluténmentes zabliszt, nyers nádcukor, kukorica keményítő, rizskeményítő, kősó, vanília. 

A többi összetevőt az Aldiban vásároltam: kókuszjoghurt, kecskesajt. Azért ezt a kecskesajtot választottam, amit a videóban látsz, mert ez volt az egyetlen adalékmentes natúr kecskesajt. Helyettesítheted vegán mascarpone-val is, de azt kevésbé ajánlom a sok adalékanyag miatt.

1.)  A alaphoz a lisztkeveréket összekeverem 70 g vajjal.

2.) A zablisztes keveréket egy sütőpapírral kibélelt formába nyomkodom. Meg lehet sütni, de nem muszáj az alapot. Ha megsütöd ropogósabb lesz.

3.) A krémhez a kókuszjoghurtot és a kecskesajtot elkeverem és hozzáadom a dobozban található keményítő keveréket. Ettől lesz a krém sűrű és vágható hűtés után!

4.) A krémet a zablisztes, ropogós alapon eloszlatom.

5.) A tetejére egy tetszés szerinti gyümölcslével felfőzöm a harmadik zacskóban található zselésítőt. Vigyázz! Kevergesd folyamatosan különben csomós lesz!

6.) Ha besűrűsödött a gyümölcslé a krém tetején eloszlatom. 

7.) Hűtőbe teszem és minimum 2 órát hűtöm mielőtt felvágnám.

 

Nézd meg ezeket is!

Házi majonéz

A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Hisztaminszegény gyümölcstorta

Gyerekkorom nagy kedvence a gyümölcstorta, de sajnos a tojásallergiám miatt jó ideig nem élvezhettem. Most viszont végre találtam egy legalább annyira finom piskóta alternatívát, mint a klasszikus tojással, liszttel készült eredeti recept.

Tovább olvasom »