Kérdésed van? Írj nekünk:

hello@hisztaminmentes.hu

Keresés

Házi majonéz

középhaladó

A házi majonézt elkésztheted mustár nélkül is az első pár hétben, de az biztos, hogy ez a kiskanál mustár az íz szempontjából sokat számít!

Hozzávalók:

– 2 DB TOJÁSSÁRGÁJA (ha extra érzékeny vagy a tojásfehérjére, a tojást óvatosan le is moshatod, ahogy a videóban látod)

– 3 DL MAGAS OLAJSAVAS NAPRAFORGÓOLAJ VAGY AVOKÁDÓOLAJ

– 1 TK. MUSTÁR (PL.: ALNATURA)

– 1 TK. SÓ

– 2 TK. CUKOR VAGY BÁRMILYEN ÉDESÍTŐ, AMI NEKED MEGFELELŐ

– 1 TK. ALMAECET VAGY VERJUS (CITROMLÉ HELYETTESÍTÉSRE)

Nyomtatás

Elkészítés

1.)  A tojást és az olajat is szobahőmérsékletűre melegítem. Ez segít, hogy az olajat a tojás könnyebben felvegye és biztosan sikerüljön a majonéz. 
2.) A tojásokat a teáskanál mustárral alaposan elkeverem, felhabosítom. 

3.) Elkezdem az olajat vékony sugárban, lassan adagolni a tojáshoz miközben folyamatosan a habverővel keverem. Ha teszel egy konyharuhát a tál alá nem fog elforogni. 

4.) Addig keverem amíg a tojás az összes olajat fel nem veszi. 

5.) Ízesítem sóval, cukorral és egy kevés verjusvel. 

LEgkedveltebb receptek

Nomato szósz

Ez a szószt használom bolognaihoz, lasagnehoz. Úgy ízesítem tovább, ahogy éppen akarom. Megéri eltenni belőle pár üveggel, szárazdunszttal tartósítószer nélkül is nagyon hosszú ideig eláll.

Ugrás a recepthez

Ezek is érdekelhetnek...

Gesztenyekrém

Egyszerű, kezdőknek is fogyasztható finomság. Gyorsan elkészíthető, az alapanyagok is nagyon egyszerűen beszerezhetők hozzá. A gesztenye minden formája jól tolerálható a hisztamin diétában.

Tovább olvasom »