Bauckhof Bio Gyümölcsös sütemény keverék - gluténmentes 400g

Gyártó: Bauckhof

Kiszerelés: 2 x 200g

 

1,590Ft

13 készleten

Leírás

Bauckhof Bio Gyümölcsös sütemény keverék – gluténmentes 400g

Gluténmentes, bio gyümölcsös sütemény keverék, tej és tojás nélkül is készíthető.

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: nyers nádcukor, rizsliszt, kukoricakeményítő, tápióka keményítősütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát, kukoricakeményítő), Bourbon-vanília, tengeri só

Néhány recept ötlet az elkészítéséhez:

> Elkészítési javaslat egy tepsihez vagy két sütőformához (kb.26cm átmérő) tojással

  • 1 zacskó alapkeverék (200g)
  • 2 tojás
  • 90g lágy vaj
  • gyümölcs

Az alapkeveréket, tojást és vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Kizsírozott tepsibe vagy sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.  A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).Előmelegített sütőben felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.)

> Elkészítési javaslat 1 sütőformához (kb.26cm átmérő) tojás nélkül vegán módra:

  • 2 zacskó alapkeverék (400g) a tojásmentes sütemények sűrűbb állagúak, ezért két zacskó alapkeveréket szükséges egy sütőformához felhasználni
  • 150g lágy margarin
  • 150ml víz
  • szója- vagy rizstej
  • gyümölcs

Két zacskó alapkeveréket (400g), 150g lágy margarint, 150ml vizet, szója- vagy rizstejet, egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon, kb. 30-35 percig, sütjük. (Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.)

> Elkészítés torta-alapként (tojással):

Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 25-30 percig, sütjük. A teljes kihűlés után éles késsel vízszintesen kettő vagy három lapokra vágni. Recept szerint tölteni.

> Elkészítés alap-süti, citromos-süti vagy márvány-süti (tojással):

Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott dobozos formában öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 60 percig a középső szinten sütjük.

> Citromos ízvilágú sütihez: egy citromnak a héját és a levét az alaptésztával összekeverjük.

> Márvány-süti: öntsünk 1/3 tésztát a sütőformába. 1 Ek. kakaót 3 Ek. vízben oldjunk fel, és keverjük össze a második 1/3 –dal. Öntsük a formába a kakaós tészta-harmadot. Fedjük be a tetejét a maradék 1/3 tésztával.

További információk

Tömeg 0.45 kg
Allergén információk

gluténmentes, vegán

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

5% Kedvezmény
Majdnem…
500 Ft kupon
Nem sikerült
Ingyenes szállítás
Pörgess újra!
10% Kedvezmény
20% Kedvezmény
Próbálj szerencsét!

Pörgess egyet, hogy kedvezményes áron szerezhesd be a kedvenc hisztaminszegény termékeidet!

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.