kókuszjoghurtos mangós süti
Heiduk-Szabó Csilla avatar

Kókuszjoghurtos-mangós sütemény

Hozzávalók

  • Bauckhof sütés nélküli sajttorta keverék (tejmentes!)
  • 70 g zsiradék Lehet vaj vagy kókuszzsír, ha teljesen tejmentesre szeretnéd a receptet
  • 400 g kókuszjoghurt A joghurtok mindig fermentáltak, de csak rövid ideig szokták őket, ezért hisztaminszegénynek számítanak. A növényire és az állatira is ugyanez igaz!)
  • egy biocitrom héja reszelve Ezt csak haladóknak ajánlom, mert bár a citrom héja sokaknál nem okoz problémát, mégis érdemes elővigyázatosnak lenni vele. 
  • 4 dl gyümölcslé (tetszés szerint) Én a Dm-ben kapható bio alma-mangó levet használtam. 
  • Friss gyümölcs, amit a krémbe keversz. Bármilyen gyümölcsöt választhatsz: alma, mangó, meggy, cseresznye, áfonya, szeder, amit szeretsz és tolerálsz. Ha te nem mangóval készíted a tetején lévő gyümölcslevet is cseréld olyanra, ami jobban passzol. Ha meggyet teszel a krémhez, készíts a tetejére is meggyleves réteget.
Egy szelet gluténmentes kókuszjoghurtos mangós sütemény
  • Bauckhof bio sajttorta alap gluténmentes
    2 960 Ft
  • Byodo bio magas olajsavas napraforgóolaj 0,75L
    3 890 Ft
  • Lecker's Bio borkő sütőpor
    590 Ft
  • Lecker's Bio Habfixáló szőlőcukorral
    590 Ft

Elkészítés

1.)  A dobozból az „Boden” feliratú zabkeveréket 70 g olvasztott zsiradékkal összekeverjük. 

2.) Egy négyzet alakú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a morzsakeveréket egyenletesen elmorzsoljuk, majd beleegyengetjük az aljába. Amíg elkészítjük a krémet az alsó réteget félretesszük. 

3.) A dobozban található „Creme” zacskó tartalmát 400g kókuszjoghurttal egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Ha nem adsz hozzá növényi tejet remélhetőleg neked egy szeletelhető süteményed lesz, és nem fog szétfolyni. 

4.) Az krémhez friss gyümölcsöt adunk, belereszeljük a biocitrom héját (csak haladók), és az egészet összeforgatjuk. Nekem egy mangó került a krémbe, amiből egy szeletet félretettem díszítésnek, de a többi apró kockákra vágva belekerült. 

5.) Rásimítjuk a zabos alapra és betesszük a hűtőbe, amíg a tetejére a gyümölcsös réteget is elkészítjük 

6.) A dobozban található 3. zacskó „Fruchtspiegel” tartalmát 400 ml hideg gyümölcslével elkeverjük egy lábosban. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, ettől hirtelen be fog sűrűsödni.

7.) Elővesszük a hűtőből a süteményt és a gyümölcsleves krémet egyenletesen eloszlatjuk a tetején.

8.) Hűtőbe helyezzük 4-5 órára, és tálalható. 

Vedd meg a hozzávalókat!

  • Bauckhof bio sajttorta alap gluténmentes
    2 960 Ft
  • Byodo bio magas olajsavas napraforgóolaj 0,75L
    3 890 Ft
  • Lecker's Bio borkő sütőpor
    590 Ft
  • Lecker's Bio Habfixáló szőlőcukorral
    590 Ft