Keresés

Gyümölcsös gluténmentes piskóta

kezdőknek

Isteni finom vegán, gluténmentes gyümölcsös piskóta 🍰

A tésztát készítheted muffinnak, tortalapnak, piskótatekercsnek. Nincs semmilyen mellékíze és frissen fogyasztva 100%-ig olyan, mint az igazi felvert tojásfehérjével készült piskóta.

Áfonya helyett használhatsz, fagyasztott meggyet, szedret vagy bármilyen friss gyümölcsöt. Ha nem mélyhűtött gyümölccsel készíted a gluténmentes piskótát a sütési idő kevesebb is lehet. 

Elkészítés

1.)  Az szárazanyagokat egy nagy tálban összekeverjük.

2.) A kókuszzsírt és az almapürét hozzáadjuk. A kókuszzsír (vaj) ne legyen nagyon megdermedve, ebben az esetben melegítsd meg, hogy folyékony legyen.

3.) Az egészet összekevered és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöd. Én 22-cm-es formát használtam a videóban. (Ha kicsi tortaformában sütöd, olyan magas lesz, mint a fenti képen.)

4.) Előmelegített sütőben 175 fokon, 45 perc alatt megsütöd. 

5.) Ha elkészült rácson hagyod kihűlni és csak ezután szeleteld fel. 

 

Hisztaminhack

Tanuld meg velünk lépésről-lépésre, hogy miként lehetsz tünetmentes és hogyan alakítsd ki az új életmódodat.

Ezek is érdekelhetnek...

Hisztaminszegény gyümölcstorta

Gyerekkorom nagy kedvence a gyümölcstorta, de sajnos a tojásallergiám miatt jó ideig nem élvezhettem. Most viszont végre találtam egy legalább annyira finom piskóta alternatívát, mint a klasszikus tojással, liszttel készült eredeti recept.

Tovább olvasom »